Hitch&Mosher: Prețurile de tranzacționare din Timișoara, creștere de 15%

Pe segmentul rezidenţial din Timişoara preţul mediu de tranzacţionare a fost, în primul semestru din 2016,  de 1.050 euro/mp, în creştere cu aproximativ 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

rsz_marius_schiopota_hitch&mosherÎn prezent, în Timişoara se înregistrează cel de-al treilea cel mai mare preţ pe metru pătrat de locuință, după Cluj şi Bucureşti, potrivit reprezentaților de real estate Hitch&Mosher. Vânzările pe segmentul rezidenţial timișprean au fost stimulate, în primul semestru al acestui an, de programul „Prima Casă”, dar şi de politicile dezvoltatorilor, care oferă diverse discount-uri şi plata în rate de până la trei ani.

“Piaţa imobiliară din Timişoara şi-a continuat, în prima jumătate a anului, tendinţa de creştere pe toate segmentele. Flexibilitatea dezvoltatorilor, existenţa unor proiecte imobiliare bune, dar şi deficitul mare de locuinţe şi birouri, la ora actuală, ne dau semnale că tendinţa se va menţine şi în a doua parte a anului în curs. Preţurile au crescut puţin, dar nu spectaculos, rata de default este extrem de mică, astfel încât avem credinţă că vorbim de o creştere sănătoasă, responsabilă.” a declarat Marius Schiopota, Managing Partner Hitch&Mosher.

Un aport semnificativ în realizările financiare ale Hitch&Mosher din primul semestru al anului 2016 l-au avut proiectele rezidenţiale gestionate în exclusivitate: Uranus Plaza şi Adora Forest. Procesul de vânzare al apartamentelor din cadrul ansamblului rezidenţial Uranus Plaza se apropie de final, în prezent fiind disponibile mai puţin de 10% din totalul de 223 de apartamente construite. Uranus Plaza este un complex cu utilitate mixtă, comercială şi rezidenţială, fiind compus din două clădiri, cu şapte şi, respectiv, douăsprezece etaje.

Rezultate importante din punctul de vedere al tranzacţiilor finalizate s-au înregistrat şi în cazul complexului rezidenţial Adora Forest, în cadrul căruia mai sunt disponibile 28% din totalul de 107 apartamente.