Immochan România achiziționează ansamblul Coresi Business Park

Dezvoltatorul imobiliar devine, prin această achiziție, singurul jucător din piață care are, în cadrul aceluiași proiect, componenta rezidențială, retail și spații office.

coresi business park 5Coresi Business Park este constituit din patru clădiri renovate din fostele hale industriale și trei clădiri noi construite în ultimii doi ani conform standardelor de birouri clasa A. Ansamblul, situat în imediata proximitate a unui parc public și a gării feroviare Brașov, este deservit de facilități de transport în comun, de locuri de parcare, un restaurant și va fi conectat direct la Coresi Shopping Resort și cartierul de locuințe Coresi Avantgarden printr-o arteră pietonală și ciclabilă. Proiectul de birouri se desfășoară pe o suprafață de  circa 15 hectare și are un potențial total de dezvoltare de 100.000 mp GLA, într-un orizont de 10 ani.

Inițiat în urmă cu 2 ani, prin lansarea Coresi Shopping Resort, Cartier Coresi a prins contur odată cu dezvoltarea în parteneriat cu Daniela Kasper a proiectului Coresi Avantgarden și ale celor aproximativ 3.000 de locuințe care îl vor compune. În varianta sa integrată cu zona de birouri, Cartierul Coresi va purta viziunea dezvoltării unor spații multifuncționale durabile, animate și inteligente, cu valoare adăugată pentru clienți, angajați, locuitori sau vizitatori ai Brașovului.

„În inima misiunii noastre se află convingerea că dezvoltarea imobiliară are nevoie de un suflu nou și de o viziune mai largă, dincolo de interesul individual. Urbanizarea inteligentă, în parteneriat cu administrația locală, reprezintă  o ocazie de a crea spații mixte care merg dincolo de funcțiunea lor imediată și dau sens comunității căreia se adresează, creează viață și coeziune la nivel de cartier, de oraș, de regiune. Acționând ca un Urban Global Player, ne dorim să jucăm un rol de facilitator și integrator atât de necesar dezvoltării urbane coerente și eco-sustenabile a României.” declară Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Cei 40 000 de metri pătrați de birouri ai proiectului Coresi Business Park, în care își desfășoară activitatea mai mult de 2.500 de angajați din 30 de companii naționale și internaționale, vor fi o nouă ocazie pentru Immochan de a-și afirma ambiția de integrator urban și animator de comunități.

Prin master planul ambițios de regenerare a unei foste platforme industriale, prin mixul de activități reunite într-un loc unic prin dimensiunea și geografia sa, Cartier Coresi devine un proiect emblematic pentru noua viziune Immochan și aduce o contribuție semnificativă la valoarea orașului de sub Tâmpa.

„Sunt foarte mulțumit de investiția făcută pe parcursul ultimilor cinci ani în Coresi Business Park și de faptul că am ajutat la crearea celui mai mare centru tehnologic și de afaceri din Brașov, un sediu pentru numeroase firme naționale și internaționale de prestigiu și un loc de muncă pentru mai mult de 2.500 de brașoveni. Continui să văd România ca pe o țară atractivă pentru investiții, atât în real estate cât și în alte sectoare, ca de exemplu cel medical.” declară Philippe Jacobs, co-Președinte al Jacobs Holdings AG.

„Prin această nouă investiție în comunitatea brașoveană, Immochan își reafirmă încrederea în potențialul orașului, susținând dezvoltarea economică a Brașovului. După parteneriatul de succes cu echipa Danielei Kasper, competențele Immochan se asociază cu cele ale dezvoltatorului Ascenta Management, pentru a continua creșterea proiectului de birouri Coresi Business Park”, spuneprecizează Federico Valentini, CFO Immochan România.

Proiectele mixte reprezintă o tendință tot mai prezentă pe piața imobiliară din România. Printre proiectele de acest fel se numără AFI Cotroceni – AFI Park din București (mall și office), ISHO din Timișoara (office-rezidențial), Openville din Timișoara (retail-office) și Timpuri Noi Square din București (office-rezidențial).