imoExpert: Viața la casă, un vis frumos pentru bucureșteni. Cererea a explodat în timpul pandemiei

Aer curat, mai mult spațiu și un plus de confort. Viața la casă, departe de aglomerația orașului, a devenit un vis frumos în perioada de izolare pentru mulți dintre bucureșteni. Cererea a explodat, mai ales în localitățile din nordul Capitalei.

Interesul manifestat de cumpărători pentru casele din zona București-Ilfov a crescut cu 34% pe fondul pandemiei. La mare căutare au fost locuințele cu o suprafață utilă de 100-150 de mp și cu prețuri cuprinse între 100.000 și 200.000 de euro. În același timp, cererea pentru apartamente, deși a rămas dominantă, s-a redus cu circa 19%, potrivit datelor Imobiliare.ro centralizate de Analize Imobiliare, iar oferta a scăzut pe ambele segmente de piață.

În cazul proprietăților situate în zona periurbană, la o distanță de cel mult 25 de kilometri de oraș, cererea s-a majorat chiar mai mult în mai față de februarie, când au fost confirmate și la noi primele cazuri de infectare cu COVID-19.

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL CEA MAI NOUĂ EDIȚIE IMOEXPERT

Proprietățile din Otopeni și Corbeanca au dominat în căutări, cererea crescând aici cu 85%, respectiv cu 79%, pe fondul pandemiei. În ambele cazuri, mai bine de 1.000 de potențiali cumpărători și-au arătat interesul pentru casele scoase la vânzare în cele două localități din nordul Bucureștiului. Cele mai căutate au fost locuințele de cel mult 200.000 de euro.

Cei interesați să găsească o casă la un preț mai apropiat de cel al unui apartament în Capitală și-au îndreptat, mai degrabă, atenția spre localitățile aflate la sud de oraș, precum Bragadiru sau Domnești, potrivit datelor prezentate în cea mai nouă ediție imoExpert.

O majorare cu 24% a cererii în zona periurbană a putut fi observată în mai și dacă ne raportăm la situația din perioada similară a anului trecut. În acest caz, interesul cumpărătorilor a crescut cel mai mult tot în Otopeni.

Singura localitate unde se caută, la ora actuală, mai puțin casele este Popești-Leordeni. Aici, cererea a scăzut față de anul trecut cu 14%.

Citește și: Aproape 14.000 de autorizații eliberate în cinci luni. S-au manifestat efectele pandemiei?

Citește și: S-a „îmbolnăvit” piața rezidențială? Adevăratul impact al COVID-19 în tranzacții și prețuri. Ce trebuie să știi despre cerere, ofertă și așteptările băncilor

Citește și: Crește activitatea din construcții în următoarele luni. Prognozele managerilor din domeniu

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])