Impact Developer & Contractor acordă o acţiune gratis la două deţinute, în cadrul unei operaţiuni de majorare de capital

Impact Developer & Contractor, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliar listați la Bursa de Valori București, emite 131.250.000 de acţiuni noi și le oferă acționarilor o acţiune gratis la două deţinute.

Compania a finalizat operațiunile de majorare a capitalului social prin încorporarea primelor de capital în cuantum de 69,48 milioane lei, precum şi a sumei de 61,76 milioane lei din rezultatul raportat în anul 2020, potrivit informațiilor transmise. Astfel, au fost emise 131.250.000 de acțiuni noi, care au fost alocate către acţionarii existenţi la data de înregistrare – 25 iunie 2021, în proporţie de o acţiune nou emisă la fiecare două acţiuni deţinute.

“Scopul acestei iniţiative este de a genera un randament pozitiv, care să satisfacă aşteptările investitorilor noştri. De asemenea, prin măsura de divizare a acţiunilor, ne dorim să devenim mai atractivi și pentru investitorii de dimensiuni mici, care astfel vor beneficia de mai multă flexibilitate în gestionarea acţiunilor deţinute. Piaţa de capital rămâne axul central al companiei Impact şi implementăm cele mai bune practici în relaţia cu investitorii care ne sunt alături”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Ulterior creşterii de capital, în data de 5 iulie 2021 s-a înregistrat operaţiunea de splitare a acţiunilor în raportul de divizare 1:4. Astfel, numărul total de acţiuni a crescut de la 393.750.000 la 1.575.000.000 de acţiuni, ordinare, nominative, dematerializate, cu valoare nominală de 0,25 lei/acțiune.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])