Impact: Nordul și centrul, cele mai căutate zone din Capitală

Un sondaj realizat de către dezvoltatorul imobiliar IMPACT Developer & Contractor cu scopul de a prezenţa tendinţele cumpărătorilor bucureşteni în materie de achiziţionare de locuinţe arată că nordul şi centrul capitalei sunt în prezent cele mai căutate zone rezidenţiale.

rsz_impact_3Sondajul a fost desfăşurat în cadrul Târgului Naţional Imobiliar, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, pe un eşantion de 760 de respondenţi. Întrebaţi în ce zona a capitalei sunt interesaţi să-şi achiziţioneze viitoare locuinţa, 25% dintre respondenţi au ales zona de nord, aceştia fiind atraşi de beneficii precum proximitatea faţă de pădurea Băneasa, de hub-urile office din această arie (Calea Floreasca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pompeiu și Pipera) şi faţă de centre de învăţământ prestigioase.

Pe al doilea loc în topul preferinţelor se află zona centrală, aleasă de circa 22% dintre respondenţi, datorită avantajelor precum amplasament şi accesibilitatea mijloacelor de transport, în timp ce următoarele locuri sunt ocupate de zona de sud şi cea de vest, cu un procent de respondenţi  de 15% fiecare şi zona de est, aleasă de un procent de 14%. Restul de 10% dintre persoanele chestionate nu au răspuns la această întrebare. Potrivit datelor sondajului, 80% dintre participanţii intervievaţi intenţionează să se mute în mai puţin de un an.

În ceea ce priveşte tipul locuinţei dorite, majoritatea potenţialilor cumpărători (43%) au optat pentru un apartament cu două camere, în timp ce mai puţin de o treime (24%) vor un apartament cu trei camere. Procentul celor ce preferă locuinţele mai spaţioase precum apartamentele cu patru camere sau casele este de circa 23%.

Calitatea construcţiei este de asemenea un factor foarte important în luarea deciziei de a achiziţiona o locuinţă, iar sondajul efectuat arată faptul că marea majoritatea a cumpărătorilor sunt dispuşi să investească mai mulţi bani în achiziţionarea unui apartament de o calitate superioară. Spre exemplu, pentru un apartament cu două camere în nordul Capitalei, peste jumătate dintre cumpărători sunt dispuşi să aloce un buget de peste 65.000 euro, în timp ce pentru un apartament cu trei camere în aceeaşi zonă, aproximativ 57% ar cheltui un buget de peste 85.000 euro. În cazul apartamentelor cu patru camere, circa o treime din cumpărători ar aloca o sumă de peste 100.000 euro.

“Nordul capitalei este o piaţă rezidenţială aflată la mare căutare, fiind foarte ofertantă din punct de vedere al dezvoltărilor rezidenţiale şi al facilităţilor. Cele mai căutate tipuri de apartamente în această zonă sunt apartamentele cu 2 camere, cu un procent de 43%, urmate de cele cu 3 camere – circa 19%, în timp ce locuinţele mai spaţioase, precum casele sau apartamentele cu 4 camere sunt preferate de aproximativ o treime dintre respondenţi. Dinamismul vânzărilor în nordul capitalei se resimte şi în cadrul proiectului nostru din Băneasa, Greenfield, care a ajuns în prezent la peste 3.000 rezidenţi”, spune Bartosz Puzdrowski, CEO IMPACT.

În acest an Impact a investit peste 44 milioane euro în lansarea celei de-a treia faze de dezvoltare a cartierului Greenfield – Ansamblul Platanilor, care va ocupa o suprafaţă de 10 hectare şi va cuprinde 39 de blocuri cu 888 de apartamente şi Parcul Platanilor, amenajat pe o suprafaţă de 6.000 mp, care va dispune de facilităţi pentru întreagă familie, precum locuri de joacă, teren de sport multifuncţional, zonă de fitness şi zonă de recreere.