Impact: Primul trimestru din 2019, cele mai bune vânzări de locuințe din ultimii 10 ani

Greenfield Residence Impact

Pentru unul dintre cei mai mari și longevivi dezvoltatori de pe piața rezidențială autohtonă, primul trimestru din anul 2019 a adus cele mai bune performanțe ale vânzărilor de locuințe raportat la ultimii zece ani.

IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a încheiat primul trimestru din 2019 cu venituri din vânzări de 50,876 mii lei și EBIT de 18,776 mii lei, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut. „În ciuda scenariilor care s-au vehiculat în ultima perioadă despre o nouă criză imobiliară, estimările noastre privind vânzările și evoluția pieței în acest an sunt optimiste”, este de părere Bogdan Oșlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group.

Număr-record de contracte pentru Greenfield Băneasa

Rezultatele înregistrate în primele trei luni ale anului au fost generate de încheierea unui număr-record de contracte de vânzare vizând apartamente în cadrul proiectului Greenfield Băneasa (foto), ceea ce a condus la îmbunătățirea substanțială a indicatorilor financiari (în condițiile în care costurile de operare au o structură preponderent fixă). Demarat în 2007, acest ansamblu cuprinde, în prezent, peste 2.300 de unități locative.

Pe lângă vânzările propriu-zise, un aspect important este reprezentat de numărul mare de rezervări și contracte de prevânzare încheiate în primul trimestru – numărul de asemenea de acorduri se apropie de 100 și marchează un avans de 41% față de aceeași perioadă a anului trecut. În condițiile în care aceste rezervări vor fi finalizate în contracte de vânzare, valoarea acestora va fi reflectată în raportarea financiară spre sfârșitul acestui an, dar și în 2020.

„Deși unele norme adoptate în ultimele luni au fost apreciate drept aspecte cu impact negativ asupra pieței imobiliare, rezultatele obținute de IMPACT în primul trimestru al anului au fost printre cele mai bune, atât la nivel de vânzări, aferente rezervărilor din trecut, cât și la nivel de rezervări și precontracte, care se vor reflecta în viitor. Acest lucru reconfirmă atractivitatea proiectelor imobiliare marca IMPACT, atât Greenfield, cât și Luxuria întrunind toate elementele aflate în acest moment în topul cerințelor cumpărătorilor – finisaje moderne și de calitate, proximitatea mijloacelor de transport în comun, spații verzi și facilități comerciale și de entertainment.”

Bogdan Oșlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group

3 noi faze de dezvoltare, în plan pentru Greenfield Băneasa

Cea mai mare parte a locuințelor rezervate în această perioadă se află amplasate tot în cartierul Greenfield Băneasa, în cadrul celei de-a treia faze de dezvoltare a acestuia, anume Ansamblul Platanilor, unde 192 de apartamente urmează a fi livrate până la sfârșitul anului. În acest moment, faza a treia este prevândută în proporție de 64%. Pentru Greenfield se lucrează la finalizarea procesului de obținere a noului PUZ, aferent fazelor Greenfield IV (Ansamblul Teilor), Greenfield V și VI, care vor fi include Greenfield Plaza, un centru comercial și de recreere pentru rezidenți.

Luxuria Domenii Residence, un „cartier premium”

Luxuria Domenii Residence, pe de altă parte, a depășit pragul de 50% de apartamente contractate pentru prima fază de dezvoltare (232 de apartamente), aceasta urmând a fi livrată spre sfârșitul anului. Vânzările consemnate au permis începerea lucrărilor de construcție și a campaniei de prevânzare și pentru cea de-a doua fază, de 268 de apartamente, care urmează a fi finalizată în al treilea trimestru din 2020. Conceptul din spatele acestui proiect este cel de cartier premium, privat, în interiorul căruia rezidenții să beneficieze de elemente și facilități integrate pentru un stil de viață confortabil și modern: acces securizat, spații verzi (parc privat și grădini tematice), locuri de joacă, sală de sport și spa, servicii de concierge și mentenanță, lounge, dar și spațiu pietonal generos, parcarea fiind în întregime subterană.