Impactul programului O familie, o casă. Poștoacă, Nordis: „Sectorul imobiliar și cel al construcțiilor vor crește ca volum”

Modificările propuse pentru programul Prima Casă au potențialul de a impulsiona cererea de locuințe și ar putea aduce un plus de valoare pentru toate părțile implicate într-o astfel de tranzacție, este de părere Emanuel Poștoacă, managing partner al grupului Nordis.

implicatii program o familie, o casa

„Modificările aduse programului Prima Casă vor impulsiona cererea de locuințe, atât pe termen scurt, cât și mediu, fapt care va permite accesul unui număr mai mare de cumpărători la locuințe și va aduce un plus de valoare pentru ambele părți implicate într-o tranzacție imobiliară”, ne-a declarat Poștoacă.

Fondatorul Nordis spune, totodată, că inițiativa vine în sprijinul persoanelor cu venituri mai reduse și că va avantaja și dezvoltatorii care livrează locuințe la prețuri scăzute.

„Sectorul imobiliar și cel al construcțiilor vor crește ca volum pentru că tot mai multe persoane își vor permite să facă achiziții de locuințe. Efectele pozitive se vor vedea în economie prin crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea afacerilor”, ne-a mai explicat Poștoacă.

Brandul Nordis este activ pe piața din București din 2008. Acesta a pornit ca agenție imobiliară specializată pe zona de centru-nord a orașului și s-a extins pentru a cuprinde, în ultimii ani, segmentul de dezvoltare de proiecte rezidențiale, tot în nordul Capitalei. Mai nou, grupul și-a arătat interesul și pentru conceptul de aparthotel printr-un proiect demarat în Constanța.

Citește și: Cum s-ar putea modifica programul Prima Casă? Teodorovici: „Ne-am gândit să ajutăm familiile tinere să își cumpere o locuință decentă”

Citește și: Opinia unui dezvoltator din București despre modificările propuse la Prima Casă. Ar schimba acest aspect pentru a veni în ajutor familiilor care vor mai mult spațiu

Citește și: Ce își pot cumpăra românii prin programul O familie, o casă? Așa ar putea arăta viitorul dezvoltărilor rezidențiale

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])