Importanța apartamentelor de prezentare din cadrul ansablurilor rezidențiale. Ce pot afla posibilii cumpărători printr-o simplă vizionare

Apartamentele de prezentare din cadrul ansablurilor rezidențiale noi sunt esențiale pentru a-i ajuta pe cumpărători să înțeleagă mai bine cum pot fi mobilate sau amenajate viitoarele lor locuințe, oferindu-le, totodată, un model pe care îl pot reproduce ulterior, în cazul în care nu dispun de bugetul necesar pentru a apela la un designer. În plus, acestea pot face minuni pentru consolidarea brandului dezvoltatorului. Aflăm mai multe detalii despre importanța unor astfel de spații bine amenajate de la designerul Adela Pârvu, fost redactor-șef pentru unele dintre cele mai cunoscute titluri în domeniul amenajărilor interioare și co-prezentator al emisiunii „Visuri la cheie”.

apartament de prezentare ansamblu rezidential nou

„Noi, românii nu suntem educați din școală din punct de vedere vizual, așa că ne este greu să apreciem volumele și culorile într-o locuință. Astfel, un apartament de prezentare poate arăta modul în care pot fi configurate spațiile de depozitare, cât de mult loc ocupă mobilierul, cum se văd culorile finisajelor în funcție de lumina naturală, dar și să constituie o rețetă de amenajare pentru cei care nu au bugetul necesar pentru a apela ulterior la un designer”, a declarat pentru CPI Adela Pârvu.

adela parvu design interior
Foto: Adela Pârvu

Designerul ne-a mai explicat și că dacă un astfel de apartament este bine gândit, din punct de vedere funcțional, atunci designul său interior este mult mai facil de creionat.

Practic, bucătăriile și băile trebuie să fie amplasate corect, dotate și utilate, ferestrele trebuie să fie poziționate bine în raport cu punctele cardinale, camerele să aibă colțuri ordonate fără stâlpi și țevi, instalația electrică să fie bine gândită, caloriferele aspectuase și traseele de circulație să fie armonioase în locuință, spune Pârvu.

Citește și: Care sunt tendințele anului 2018 în materie de design interior

Citește și: Evenimentul anului în domeniul construcțiilor civile se organizează la Timișoara

Un motiv în plus pentru care astfel de spații trebuie tratate cu atenție este și acela că le arată posibililor cumpărători cât de multă grijă a pus un dezvoltator în proiectul său rezidențial.

apartament prezentare ansamblu rezidential

„Prin apartamentele de prezentare, dezvoltatorul imobiliar demonstrează cât de serios este și câtă grijă a avut încă din faza de proiectare pentru calitatea vieții în locuințele pe care le-a ridicat. Și da, deși este un business, poate fi făcut cu grijă, cu atenție și dedicare către viitorii locatari. Până la urmă, când lucrezi cu oameni și pentru oameni, ce contează? Să faci mulți bani sau să fii recunoscut pe piață, plus recompensat și moral cu admirația beneficiarilor că n-ai ridicat doar niște cutii, ci ai creat locul pentru viitoare familii și spații pentru o comunitate?”, ne-a mai declarat designerul.

Puteți afla mai multe informații despre stiluri și tendințe în materie de design interior, dar și despre adaptarea acestora la personalitatea clienților în cadrul CUIB, evenimentul anului în domeniul construcțiilor civile, la care va participa și designerul Adela Pârvu în calitate de speaker.

Imobiliare.ro este partener oficial al acestui eveniment care va fi organizat la Timișoara, în perioada 8-10 iunie. Găsești AICI programul și lista speakerilor care vor fi prezenți la CUIB.

Citește și: De ce să lucrezi cu un designer sau decorator când vinzi o locuință?”Gândește-te serios. Vinzi o cutie formată din ziduri și pardoseli sau spații pentru viitoare amintiri”

Citește și: Românii schimbă finisajele din locuințe o dată la 10 ani. Cât bugetează un astfel de upgrade și cum va evolua piața de profil în 2018

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])