Importanța rezidențialului pentru afacerile Symmetrica

Producătorul de pavele și borduri vibropresate estimează o creștere a ponderii segmentului rezidențial în cifra de afaceri.

Symmetrica_2Ţinând cont de avansul proiectelor rezidenţiale, Symmetrica, unul dintre cei mai importanți producători de pavele şi borduri vibropresate, anunţă extinderea portofoliului cu două game de produse noi speciale pentru amenajarea curţilor şi a grădinilor, anunță reprezentanții companiei.

„Lansarea noilor game va avea un impact important şi în business-ul companiei. Astfel, în 2015, estimăm o creştere a volumelor livrate către proiecte rezidenţiale până la 20%, faţă de 10% în 2014”, a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.

Referitor la cifra de afaceri, reprezentantul companiei mizează pe continuarea trendului ascendent din ultimii ani și țintește o majorare a business-ului cu circa 5%, până la peste 77 de milioane de lei (17,3 milioane de euro). „Decizia de a extinde gama de produse a venit ca o urmare firească în evoluţia companiei noastre şi din dorinţa de a satisface exigenţele din ce în ce mai mari ale clienţilor în ceea ce priveşte calitatea şi designul produselor”, a mai explicat Sebastian Bobu.

Acesta a subliniat, de asemenea, că lansarea noilor produse vine şi în întâmpinarea avântului pe care l-a luat piaţa imobiliară rezdenţială. „Fie că este vorba de ansambluri rezidenţiale sau de construcţii private, înca de la începutul anului am simţit o dezmorţire a investiţiilor. În plus, constructorii optează tot mai des pentru produse de calitate superioară, pe de o parte, iar pe de altă parte proprietarii sunt mai atenţi la ce materiale sunt folosite pentru amenajare”, a mai spus directorul executiv al Symmetrica.

În plus, odată cu noile produse, Symmetrica pune la dispoziţia clienţilor şi un pachet de servicii complete, pornind de la consultanţă în amenajare, proiectare şi până la montaj.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Aceasta a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012) şi Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.