În această zonă din București apartamentele s-au scumpit cu 23% într-un an

Într-o zonă din Capitală prețul mediu solicitat de proprietari pentru apartamentele scoase la vânzare a crescut în ultimul an cu 23%, arată datele furnizate de Analize Imobiliare.

Este vorba despre zona Kiseleff-Aviatorilor situată în nordul orașului și considerată a fi una dintre cele mai exclusiviste din București.

În ultimul trimestru al anului trecut, prețul mediu solicitat pentru apartamentele situate aici a scăzut ușor față de trimestrul anterior, ajungând de la 2.640 de euro/mp util la 2.591 de euro/mp. Cu toate acestea, prețul s-a menținut cu aproape 500 de euro peste nivelul înregistrat în ultimul trimestru al anului 2018.

Acesta este, de altfel, și cel mai semnificativ avans înregistrat într-un an la nivelul prețurillor apartamentelor în rândul cartierelor bucureștene, potrivit Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de imobiliare.ro.

În cel mai mare oraș din țară prețul mediu al apartamentelor listate pe piață la vânzare a crescut pe parcursul anului trecut cu aproape 6%, de la 1.335 de euro/mp util la 1.413 euro/mp util, conform Indicelui Imobiliare.ro care monitorizează lunar evoluția prețurilor din marile centre regionale ale țării.

Citește și: Prețurile apartamentelor în 2019 – creștere de două cifre în Cluj-Napoca. Vezi situația celorlalte centre regionale

Citește și: A vândut într-un an apartamente de 15 milioane de euro în Timișoara și Brașov. Cu cât crede că se vor majora prețurile în 2020

Citește și: TOPUL județelor unde s-au vândut cele mai multe case, terenuri și apartamente în 2019

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])