În ce stadiu se află lucrările la Amber Gardens, primul ansamblu rezidențial cu locuințe verzi de lux din București

Dezvoltatorul Alesonor demarează construcția ultimelor 24 de locuințe verzi de lux din cadrul ansamblului rezidențial Amber Gardens, primul de acest tip din București.

Alesonor se pregătește să demareze construcția ultimelor 24 de locuințe din cadrul proiectul Amber Gardens situat în zona Otopeni-Tunari, potrivit Wall-Street. Acesta cuprinde 60 de locuințe verzi de lux, individuale, concepute pentru a dispune de un nivel ridicat de performanță.

În  plus, casele pot fi personalizate cu aplicații Smart Home, prin care proprietatii pot controla temperatura, umiditatea, calitatea aerului, luminile și camerele de supraveghere, și pot integra cele mai inovatoare tehnologii precum panouri solare pentru încălzirea apei calde, panouri radiante, fotovioltaice, sisteme de protecție anti-îngheț și de încălzire uniformă a încăperilor.

Investiția în acest ansamblu rezidențial a fost până acum de circa 14 milioane de euro, iar terenul necesar pentru construirea sa a costat 5,5 milioane de euro.

Amber Gardens a obținut prima certificare „Casă Verde” din București acordată de Romania Green Building Council.

Compania de dezvoltare imobiliară Alesonor, fondată în 2003, a investit de-a lungul timpului atât în proiecte comerciale, cât și în proiecte industriale, rezidențiale și în clădiri de birouri.

Citește și – Claudiu Butacu, co-fondator EFdeN și EnergiaTa: „Nu ne mai putem permite să construim locuințe ineficiente energetic”

„În ultimii ani, obiectivul principal al companiei l-a constituit dezvoltarea proiectelor rezidențiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu în care compania a câștigat o experiență importantă pe piața din România”, se menționează pe site-ul Alesonor.

În portofoliul Alesonor se găsește proiectul rezidențial Clover Residence, aflat în apropiere de Piața Victoriei din București, care cuprinde 9 apartamente de lux, dar și Magnolia Residence proiect cu 40 de apartamente de lux amplasat la doi pași de Parcul Regia Maria, și Almond Tree Residence, proiect rezidențial cu apartamente de 3 și 4 camere, săli private de sport, piscină și terasă pe acoperiș. Un proiect mixt dezvoltat de companie este Ivy Office Residence, care cuprinde apartamente de lux și birouri de clasa A, tot din Capitală.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])