În trei țări din UE s-au înregistrat, în mai, creșteri la nivelul lucrărilor de construcții. România se află în fruntea lor

Măsurile impuse pentru combaterea răspândirii COVID-19 au avut un impact important la nivelul lucrărilor de construcții în cele mai multe state europene. România s-a numărat, în schimb, printre cele trei țări care au raportat creșteri, potrivit datelor publicate de biroul de statistică al UE, Eurostat.

În România s-a înregistrat cea mai mare creștere la nivelul lucrărilor de construcții din rândul statelor membre UE. Este vorba despre un avans cu 14,6% obținut în mai comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Țara noastră a fost urmată la mare distanță de Finlanda și de Germania, cu un avans de 4,1%, respectiv de aproape 2%, singurele alte două statele membre care au raportat creșteri în intervalul de timp menționat.

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat, în schimb, în Spania și Franța, de circa 24%, și în Ungaria, cu aproximativ 20%, potrivit datelor Eurostat.

Infografic: sursă Eurostat

Un avans cu 21,2% a fost consemnat la nivelul UE de la o lună la alta, în condițiile în care în mai multe dintre statele membre au luat măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirii COVID-19. Raportat la mai 2019, scăderea înregistrată la nivelul lucrărilor de construcții a fost de 10,3% în UE.

Citește și: Impactul COVID-19 pe piața apartamentelor din București. Câte s-au vândut și la ce prețuri? Oferta a fost marcată, cererea e pe „verde”

Citește și: Noua Casă – un colac de salvare din criză, tot mai departe de tineri. Avansul crește, predictibilitatea scade

Citește și: Apartamentele din acest hub de business al Bucureștiului se vând ca „pâinea caldă”. Valoarea tranzacțiilor a crescut cu 24% într-un an

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])