Încă trei jucători intră în lupta pentru combaterea COVID-19. Donații către mai multe spitale și către programul inițiat de Primăria Sectorului 1 din București

Dezvoltatorii Cordia România și Genesis Property, alături de unul dintre liderii pieței materialelor de construcții, Xella România, intră în lupta pentru combaterea noului coronavirus (COVID-19).

Cordia România, parte a grupului Futureal, face o donație de 50.000 de euro în cadrul programului „Acasă la tine”, prin care produse alimentare de bază sunt livrate la domiciliul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani. Programul a fost inițiat de Primăria Sectorului 1 din București și este gândit pentru a ajuta persoanele din categoria cea mai expusă în fața amenințării coronavirusului.

O echipă de specialiști, inclusiv medici, psihologi și lucrători sociali, primesc cererile cetățenilor din Sectorul 1 la numărul de telefon 031.433.76.76. La numărul de telefon 031.433.76.77, persoanele cu vârste de peste 65 de ani pot suma pentru a cere produse alimentare de bază. În baza apelului lor, echipele primăriei vor distribui produsele livrate de un retailer, acestea fiind plătite direct retailerului de către diverse companii.

Inițiativa Cordia România vine ca urmare a deciziei grupului Futureal, unul dintre cei mai mari dezvoltatori și investitori imobiliari din Europa Centrală și de Est, de a dona 850.000 de euro pentru a ajuta în lupta împotriva epidemiei. Diverse donații și sposorizări ale grupului sunt, în prezent, în desfășurare în România, Ungaria, Polonia și Spania, țări în care Futureal are proiecte și activități.

Dezvoltatorul imobiliar Genesis Property a anunțat a doua donație pentru cadrele medicale. După ajutorul financiar în valoare de 50.000 de euro pentru Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, compania se alătură și inițiativei „Donează pentru linia întâi”, care apariție Băncii Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, cu o contribuție de 100.000 de lei.

Fondurile susțin activitatea platformei și achizițiile de materiale care vor fi distribuite prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență în toată țara personalului din spitalele care tratează direct pacienții cu COVID-19.

Cei de la Xella România au creat un fond de solidaritate dedicat susținerii comunităților locale în lupta împotriva COVID-19, în care a fost direcționată în primă etapă suma de 150.000 de lei pentru acțiuni de sprijin imediat, care includ donarea de echipament medical de protecție către spitalele din Deva și din Hunedoara, achiziționarea de teste omologate de detectare a virusului pentru Spitalul Județean din Deva, achiziționarea a peste 2.000 de viziere care vor fi donate spitalelor din toată țara și sprijinirea cu 50.000 de lei a Fundației Comunitare Oradea și Fundației Comunitare Prahova, ambele implicate în activități locale.

La Spitalul Municipal Dr. Al Simionescu din Hunedoara vor ajunge 3.000 de măști și 3.000 de pereche de mănuși. Le fel și în cazul Spitalului Județean din Deva.

Tot pentru a susține comunitățile locale, Xella România, unul dintre liderii de pe piața materialelor de construcție din România și principalul producător de BCA din țară, a decis să achiziționeze echipamente de protecție de la furnizori și producători locali, direct sau prin intermediul unor asociații care și-au unit forțele pentru a veni în sprijinul spitalelor și pentru a susține eforturile de combatere a răspândirii COVID-19.

Citește și: Dezvoltatori și companii din construcții sprijină lupta împotriva COVID-19 în România

Citește și: COVID-19 și piața rezidențială din Italia, epicentrul dezastrului în Europa. Evoluția prețurilor și predicții pe tema tranzacțiilor

Citește și: Cursuri online și facilități gratuite. Cum vine ABI în întâmpinarea brokerilor imobiliari?

Citește și: Noi soluții pentru agenții imobiliari care vor să-și prezinte proprietățile prin tururi virtuale și să încheie contracte cu telefonul mobil

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])