Încep demolările pentru construcția Pasajului Domnești de la marginea Bucureștiului

Din data de 3 mai încep demolările imobilelor aflate pe traseul viitorului Pasaj Domnești, care va fi construit pe Centura București-Domnești în zona de sud-vest a orașului, în vecinătatea localităților Domnești, Clinceni și Bragadiru, și va avea ca scop fluidizarea traficului rutier pe centura Capitalei și pe ruta Prelungirea Ghencea-Domnești, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Zona este deja bine dezvoltată pe segmentul rezidențial nou și un astfel de proiect ar putea încuraja și mai mult expansiunea acesteia în viitor.

Pasaj Domnești

Reprezentanții CNAIR au explicat, într-un comunicat de presă, că de săptămâna aceasta vor începe demolările construcțiilor aflate pe raza Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Bragadiru.

„Activitățile de demolare vor continua și pe raza UAT Clinceni, Domnești și Sector 6 București, după obținerea autorizațiilor de desființare pentru construcțiile aflate pe viitorul amplasament al pasajului Domnești”, se menționează în același comunicat emis de CNAIR.

Proprietarii imobilelor au primit notificări de anul trecut prin care au fost anunțați că sunt supuși procedurilor de expropriere.

Construcția pasajului suprateran va costa peste 91 de milioane de lei, fără TVA. Proiectul complet cuprinde:

  • un pasaj suprateran peste Centura București și CF pe strada Prelungirea Ghencea și DJ 602
  • o intersecție giratorie
  • pasaje pe Șoseaua de Centură pe bretele de urcare și coborâre la intersecția giratorie.

Pasajul Domnești va fi finalizat în 24 de luni de la începerea lucrărilor.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])