COVID-19 schimbă stilul de viață al americanilor și îi împinge către suburbii. Prioritățile cumpărătorilor

Cele peste 4 milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus au făcut din Statele Unite unul dintre marile focare ale pandemiei la nivel mondial. Aproape jumătate de milion de îmbolnăviri au fost raportate doar în New York, state precum California, Florida și Texas fiind și ele puternic afectate de virusul care a infectat mai bine de 15 milioane de oameni din întreaga lume. Situația fără precedent apărută pe fondul COVID-19 a adus numeroase modificări în viața de zi cu zi a americanilor și i-a determinat pe mulți să migreze de la oraș către suburbii și chiar și spre zona rurală.

Impulsionați de faptul că au posibilitatea de a lucra de acasă, de restricțiile luate de companii în contextul COVID-19 care îi vor face pe mulți dintre angajați să nu se mai întoarcă la birou până anul viitor, dar și de teama pentru propria sănătate și de accesul online la numeroase facilități, de la cumpărători la entertainment, unii dintre new-yorkezi au început să-și regândească stilul de viață.

Lipsa spațiilor verzi, izolarea, aglomerația din spațiile publice sunt doar câteva dintre aspectele care îi îndeamnă pe mulți să se relocheze acum în suburbii sau chiar și în zona rurală, potrivit reprezentanților companiei de servicii imobiliare Weichert. Cei care aleg să facă acest pas fac parte, în principal, din generația Millennials, dar au vârste mai înaintate, sau din generația X, și-au întemeiat famiii, au copii și caută mai mult spațiu și un plus de siguranță.

Spațiul exterior este extrem de important pentru cumpărătorii care se mută de la oraș în suburbii, iar dotările și facilitățile exterioare au devenit extrem de populare și oferă un avantaj la vânzarea proprietăților, în condițiile în care locuința este acum și principalul punct de lucru, dar și de entertainment. Față de anul trecut, piscinele sunt acum la mare căutare, în special pentru cei care au copii.

Există însă și cumpărători care preferă un mix între stilul de viață urban și cel din suburbii. În loc de proprietăți cu suprafețe mari de teren, aceștia sunt interesați de spațiul mai mare obținut și de stil de viață mai liniștit specific suburbiilor, dar vor să păstreze în același timp unele dintre aspectele vieții pe care o aveau atunci când au decis să plece din New York. Pentru ei, locuințele de tip townhouse se află în topul preferințelor.

Citește și: Case cu 1 euro într-un orășel italian „fără coronavirus”. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cumpărătorii

Citește și: „Location, location, location”, dar nu-l subestima pe Max. Dacă el nu e fericit, ea nu cumpără casa

Citește și: Cei mai mulți proprietari americani refuză să scadă prețurile din cauza COVID-19. Care sunt așteptările cumpărătorilor?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])