Pandemia nu îi sperie pe cei care investesc în imobiliare. Acesta este cel mai atractiv oraș european

Pandemia nu îi sperie pe investitori. În ciuda situației fără precedent apărute la nivel mondial pe fondul răspândirii COVID-19, investițiile imobiliare realizate în metropole europene rămân la mare căutare. 

Londra ocupă primul loc în topul celor mai populare orașe europene pentru investiții, potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare Kantar în rândul a 400 de investitori instituționali din Marea Britanie, Germania, Austria și Elveția.

Capitala britanică este urmată în clasament de Berlin, Viena și Amsterdam. Dintre cele zece metropole europene incluse în sondaj, Roma s-a dovedit a fi cea mai puțin atractivă pentru investiții rezidențiale.

Potrivit sondajului realizat la cererea dezvoltatorului Wiener Komfortwohnungen, 88% dintre participanți sunt convinși că investițiile făcute în proprietățile rezidențiale aflate în capitalele europene nu-și vor pierde atractivitatea în următorii cinci ani.

Mai mult, consecințele economice ale pandemiei nu i-au neliniștit până acum pe mulți dintre investitori. Circa 63% dintre cei care au luat parte la cercetare susțin că nu plănuiesc să-și modifice comportamentul investițional în imobiliare în contextul COVID-19.

Localizarea unei proprietăți rămâne pentru 88% dintre cei intervievați un criteriu decisiv pentru procesul de selecție. În Viena, de exemplu, investitorii mizează pe suburbii. De altfel, regiunile metropolitane ale capitalelor europene ocupă locul al doilea în rândul locațiilor preferate de investitori, după zonele centrale ale acestora. Pentru investitorii britanici suburbiile sunt chiar mai atractive decât locațiile centrale.

Citește și: Prețurilor locuințelor, așteptate să scadă puternic în Spania. E prima țară din UE cu 1 milion de cazuri de COVID-19

Citește și: Apartamente cu aproape 50% mai scumpe în Sofia în doar patru ani. Ce se întâmplă la București?

Citește și: Unele dintre cele mai mari orașe europene, la un pas de o bulă imobiliară

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])