Un oraș european, pe primul loc în topul global al creșterilor prețurilor pe piața rezidențială de lux

Un oraș european ocupă primul loc în clasamentul global al creșterilor de preț pe piața rezidențială de lux și alte cinci din regiune se poziționează pe diverse locuri în top 10, conform datelor companiei de consultanță imobiliară Knight Frank.

apartament piata rezidentiala de lux

Capitala Germaniei se află în fruntea clasamentului, înregistrând în luna iunie o rată anuală de creștere a prețurilor de 12,7%. Cu toate acestea, la nivelul pieței rezidențiale de lux din Berlin s-a putut observa o încetinire a ritmului de creștere, având în vedere faptul că în luna martie acesta se ridica la circa 14%, conform raportului „Prime Global Cities Index Q2 2019” care monitorizează evoluția prețurilor pe segmentul de lux în 46 de orașe din lume.

piata rezidentiala de lux berlin

Locul al doilea în top este ocupat tot de un oraș din Germania. Este vorba de această dată de Frankfurt care a înregistrat în iunie o creștere a prețurilor în ritm anual cu 12%. Prețurile medii se situează în cele două orașe în jurul valorilor de 11.500 de euro/mp, respectiv de 13.500 de euro/mp.

În top 10 se află și două orașe din Elveția – Geneva și Zurich -, dar și unul din Spania (Madrid) și capitala franceză.

Sursă: Prime Global Cities Index Q2 2019

În 11 orașe au fost înregistrate scăderi în ritm anual. Cele mai slabe piețe, în rândul celor monitorizate prin intermediul „Prime Global Cities Index Q2 2019„, au fost cele din Vancouver și Istanbul la nivelul cărora s-au observat scăderi cu 13,6%, respectiv cu aproape 10%, în luna iunie comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Sursă: Prime Global Cities Index Q2 2019

De menționat este și faptul că un singur oraș european se numără în rândul celor 11 menționate mai sus. Este vorba despre Londra. Aici prețurile pe segmentul rezidențial de lux au scăzut cu aproape 5% în 12 luni.

Citește și: România, pe locul 19 în lume la creșterea prețurilor locuințelor. Ne depășesc 12 țări europene, inclusiv Bulgaria

Citește și: Ce caută cumpărătorii interesați de proprietăți high-end? „Sunt persoane care plătesc 50.000 de euro în plus să aibă vederea spre sud-est”

Citește și: Cu cât poate crește vederea la un parc prețul unei proprietăți de pe segmentul premium

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])