Investiție de 442 de milioane de euro în Timișoara. Este cel mai semnificativ proiect imobiliar inaugurat în 2019

Proiectul de regenerare urbană Iulius Town a fost inaugurat în centrul Timișoarei de companiile Iulius și Atterbury Europe, după o investiție de 442 milioane de euro. Acesta cuprinde cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului, respectiv 120.000 de mp și 450 de magazine, și cea mai mare ofertă de spații de birouri clasa A din regiune, peste 100.000 de mp. Mai mult, aici se construiește și cea mai înaltă clădire office din țară.

Iulius Town, al doilea ansamblu mixt al companiei Iulius după Palas Iași, este amplasat în zona centrală a orașului și a fost gândit pentru a deveni un pol de business, retail și divertisment.

Pe lângă zona comercială, proiectul include trei clădiri de birouri operaționale și o a patra clădire – United Business Center 0 – aflată, la ora actuală, în construcție care va fi la finalizare cel mai înalt imobil de tip office din țară.

United Business Center 0 va avea o înălțime de 155 de metri și 27 de etaje, urmând să cuprindă 52.000 de mp de spații de birouri, un hub medical, restaurante, magazine și un centru de conferințe. Lucrările au fost demarate aici pe parcursul lui 2018.

În prezent, cea mai înaltă clădire office din țară are 37 de etaje se găsește în București. Este vorba despre Sky Tower, care se ridică până la 137 de metri și dispune de o suprafață închiriabilă de 41.200 de mp.

Proiectul include și cel mai mare centru fitness din România, cu piscină semiolimpică, un cinema multiplex extins și un parc la amenajarea căruia au lucrat specialiști din România, Italia și Germania.

Tot aici se deschid de săptămâna viitoare prima grădiniță din Timișoara cu predare în limba engleză după curriculum britanic și o școală primară.

Dezvoltatorii au realizat investiții în intrastructura locală în valoare de 13 milioane de euro, străzile din vecinătate fiind lărgite și modernizate. Mai mult, un tunel auto traversează ansamblul și ajută la fluidizarea traficului, iar o parcare supraetajată și una subterană asigură 4.000 de locuri de parcare, la care se adaugă 800 de spații pentru biciclete în ansamblu.

Se estimează că, anual, contribuțiile directe furnizate de Iulius Town la bugetul local se vor ridica la 6,5 milioane de euro din impozite pe clădiri.

Citește și: Un nou parc de retail în Timișoara. Hitch&Mosher intermediază vânzarea a două terenuri către dezvoltator

Citește și: Spații de retail, stoc de peste 3,7 milioane de mp în România. Ce se livrează în a doua jumătate a lui 2019

Citește și: Cum au evoluat tranzacțiile pe segmentul office în prima jumătate a lui 2019? Dacă se menține ritmul, nivelul din 2018 poate fi depășit cu 20% anul acesta

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])