Locuințe cu circa 5% mai scumpe în UE. România depășește media europeană

Prețurile locuințelor din Uniunea Europeană au crescut în trimestrul al doilea din 2020 cu 5,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. România se numără printre statele care au depășit media europeană la acest capitol.

Cele mai semnificative creșteri ale prețurilor locuințelor s-au înregistrat, potrivit celor mai noi date publicate de biroul de statistică al UE – Eurostat, în Luxemburg și în Polonia. Aici, majorările au fost cu 13,3%, respectiv cu aproape 11% într-un an. Un avans de aproape 10% a fost înregistrat și în Slovacia.

În România, prețurile locuințelor au crescut cu 6,6% în trimestrul al doilea din 2020 față de perioada similară a anului trecut. Tot un avans de 6,6% a fost înregistrat și în Germania, conform datelor provizorii disponibile la Eurostat.

Țara noastră se plasează pe locul 10 în topul statelor europene cu cele mai mari scumpiri. AFLĂ AICI cele mai noi date despre evoluția prețurilor în marile orașe din România.

La polul opus, s-au aflat în același interval de timp state precum Ungaria și Cipru, unde locuințele s-au ieftinit cu 5,6%, respeciv cu aproape 3%.

Citește și: Peste 48.000 de imobile vândute într-o lună. Top 10 județe cu cele mai multe tranzacții

Citește și: Apartamente cu aproape 50% mai scumpe în Sofia în doar patru ani. Ce se întâmplă la București?

Citește și: Unele dintre cele mai mari orașe europene, la un pas de o bulă imobiliară

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])