Lucrările de construcții, în scădere în România pe parcursul lunii noiembrie. Ce s-a întâmplat în alte țări europene

România s-a aflat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE) în cazul cărora s-au înregistrat scăderi ale lucrărilor de construcții în luna noiembrie 2018, potrivit datelor biroului de statistică Eurostat.

lucrari de constructii romania noiembrie 2018 eurostat

Lucrările de construcții au crescut în noiembrie 2018 față de luna anterioară cu 0,2% la nivelul Uniunii, dar au scăzut cu 0,1% în zona euro.

Cele mai mari creșteri în domeniu s-au observat în Ungaria și Slovenia, cu 4,4%. Un avans semnificativ, cu 1,5%, s-a înregistrat și în Franța.

La polul opus s-au aflat țări precum Cehia și Germania, unde lucrările de construcții au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,7%. O scădere mai puțin semnificativă, mai exact cu 0,6%, a apărut și în România.

Față de perioada corespunzătoare a lui 2017, în luna noiembrie a anului trecut lucrările de construcții au crescut cu 1,8% în UE și cu 0,9% în zona euro, potrivit datelor Eurostat.

Cel mai semnificativ avans s-a putut observa în acest caz în Ungaria, Slovenia și Polonia, cu 27,3%, respectiv cu 18,9% și cu 16%.

Cel mai mare declin din UE s-a înregistrat, în schimb, în România. Astfel, a apărut o scădere cu 4,8% a lucrărilor de construcții în noiembrie 2018 față de perioada similară a anului anterior.

Alte scăderi au mai apărut în Suedia (-2,6%), Germania (-1,9%), Bulgaria (-1,8%) și în Cehia (-1,3%).

Citește și: Peste 3.000 de autorizații de construire emise pentru clădiri rezidențiale în noiembrie 2018

Citește și: Străinii caută lucrători în construcții și promit chiar și salarii brute de 12.660 de lei pe lună

Citește și: Cum vor evolua până în februarie prețurile lucrărilor de construcții

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])