Mai mult interes pentru casele scoase la vânzare în Brașov. Ce proprietăți stârnesc interesul potențialilor cumpărători?

Cererea pentru casele din județul Brașov a crescut în perioada pandemiei cu aproape 22%. Vezi ce proprietăți stârnesc interesul posibililor cumpărători.

În jur de 3.200 de potențiali cumpărători și-au arătat interesul pentru casele din județul Brașov pe parcursul lunii mai, cu 22% peste nivelul înregistrat în februarie, înainte de declanșarea pandemiei.

Cererea pentru apartamente a scăzut, în același timp, pe plan local cu 35%. Un declin de 31% a putut fi observat și comparativ cu situația pieței din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Imobiliare.ro centralizate de Analize Imobiliare.

Cele mai căutate au fost, luna trecută, casele cu prețuri de până în 100.000 de euro, cererea crescând în perioada pandemiei pe acest segment cu 40%. Cei interesați de casele disponibile în Brașov s-au orientat, în principal, spre locuințele cu suprafețe cuprinse între 100 și 150 de mp.

Circa 1.800 de potențiali cumpărători au căutat o casă în oraș, iar cei care și-au îndreptat atenția spre localitățile situate în apropierea Brașovului și-au manifestat interesul, în principal, pentru proprietățile din Sânpetru, Cristian, Râșnov și Săcele, potrivit datelor prezentate în cea mai nouă ediție imoExpert.

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL CEA MAI NOUĂ EDIȚIE IMOEXPERT

În mai, oferta de case și apartamente, noi și vechi, scoase la vânzare de particulari era deja mai scăzută decât cea înregistrată pe parcursul lunii februarie. Un declin de aproximativ 28% a putut fi observat la acest capitol, într-un an, pe ambele segmente de piață.

Citește și: Viața la casă, un vis frumos pentru bucureșteni. Cererea a explodat în timpul pandemiei

Citește și: Aproape 14.000 de autorizații eliberate în cinci luni. S-au manifestat efectele pandemiei?

Citește și: S-a „îmbolnăvit” piața rezidențială? Adevăratul impact al COVID-19 în tranzacții și prețuri. Ce trebuie să știi despre cerere, ofertă și așteptările băncilor

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])