Mesajul președintelui APAIR pentru profesioniștii din imobiliare: „Sănătatea este mai importantă ca interesele de orice natură”

Sănătatea este mai importantă ca interesele de orice natură, iar profesioniștii din domeniul imobiliar care prin natura meseriei intră în contact cu numeroase persoane trebuie să dea dovadă de prudență și de responsabilitate în această perioadă în care noul coronavirus (COVID-19) continuă să se răspândească la nivel național, este de părere președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR).

„În astfel de momente, le recomandăm profesioniștilor din domeniul imobiliar să acționeze într-un mod responsabil, susținând eforturile instituțiilor Statului în prevenirea și răspândirea virusului”, ne-a declarat David Grigorescu.

Președintele APAIR îi sfătuiește pe cei care activează în domeniu să se pună pe ei înșiși, dar și pe membrii familiilor lor, pe primul loc, și să fie cât mai precauți, limitând interacțiunile cu alte persoane doar la cele absolut necesare și urmând în astfel de cazuri îndeaproape recomandările autorităților.

Printre măsurile sugerate de medici și de autorități pentru evitarea răspândirii COVID-19 se numără spălatul cât mai des pe mâini, utilizarea șervețelelor dezinfectante pe bază de alcool, evitarea grupurilor mari de persoane, în special dacă este vorba despre aglomerări în spații închise, și evitarea utilizării măștilor de protecție care pot avea efectul invers față de cel scontat și pot spori riscul de îmbolnăvire.

„Sănătatea fiecărui român este mai presus decât interesele de orice natură și, luând în calcul că munca agentului imobiliar este cu și despre oameni, am considerat important pentru agenții imobiliari și pentru consumatorii de servicii imobiliare să transmitem mai multe recomandări din parte asociației, făcând apel la calm și responsabilitate”, ne-a mai spus Grigorescu, făcând referire la sfaturile publicate pe site-ul APAIR.

Acestea vizează amânarea evenimentelor de tip open house, conduita agentului imobiliar în fața persoanelor care au călătorit în ultima perioadă și identificarea celor care ar putea prezenta un risc mai ridicat de expunere la virus, desigur, fără a face discriminări în funcție de naționalitatea acestora. Lista completă a recomandărilor AICI

În încheiere, președintele APAIR a ținut să sublinieze Regula de Aur pe care o respectă Realtorii, agenți imobiliari care își ghidează activitatea în funcție de un Cod Etic pe care îl urmează peste 1,4 milioane de profesioniști la nivel mondial.

Aceasta este  – „Fă pentru ceilalți ceea ce tu ai vrea ca ceilalți să facă pentru tine”, un îndemn cât se poate de potrivit, mai ales în contextul actual provocat de COVID-19.

Citește și: Sfatul medicului pentru agenții imobiliari. Cum ne protejăm de coronavirus?

Citește și: Cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate ia măsuri împotriva răspândirii coronavirusului

La nivel național, până la ora publicării acestui articol, au fost confirmate 79 de cazuri de infectare cu COVID-19. Șase persoane au fost declarate vindecate, iar 2.298 se află în carantină. Peste 13.000 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. În lume, bilanțul depășește 130.000 de cazuri, iar Organizația Mondială a Sănătății a declarat deja pandemie de coronavirus.

În Europa, țările care au fost cele mai afectate, până acum, de COVID-19 sunt Italia (15.113 cazuri confirmate), Spania (2.965), Franța (2.860), Germania (2.369) și Elveția (858).

Citește și: Conduce o agenție prezentă în Timișoara și în București. Primele sale reacții, după ce infecția cu coronavirus a fost declarată pandemie

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])