Mulțumiri de la NAHB pentru Donald Trump

Președintele Statelor Unite ale Americii este lăudat de către reprezentanții Asociației Naționale a Constructorilor de Case din SUA.

Donald TrumpPreședintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, nu are parte doar de critici, ci și de laude. Acestea au venit ieri din partea Asociației Naționale a Constructorilor de Case din SUA (NAHB), pentru punerea în practică a unei promisiuni electorale ce vizează piața construcțiilor.

”Președintele Donald Trump și-a onorat astăzi promisiunea făcută în campania electorală constructorilor de locuințe, semnând un ordin executiv prin care direcționează Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) și Corpul de Ingineri al Armatei (Corps) să înceapă procesul de revizuire al controversatei reglementări WOTUS (apele Statelor Unite).

Ordinul executiv al președintelui SUA, a cărui carieră anterioară de succes în real estate este binecunoscută, oferă direcții pentru EPA și Corps în vederea reconsiderării reglementării cae a extins ”dramatic” zonele în care constructorii de case sunt nevoiți să obțină permise, ”uzurpând într-un mod ostentativ autoritățile statale și locale”, după cum este precizat într-un comunicat de presă al NAHB. Reprezentanții asociației spun că două instanțe de judecată au decis că reglementarea WOTUS este probabil ilegală și au emis ordine de oprire temporară a implementării sale.

„NAHB îl felicită pe președintele Donald Trump pentru că a luat în considerare îngrijorările noastre serioase cu privire la defectuoasa WOTUS, care merge atât de departe încât reglementează șanțuri săpate de mâna omului și iazuri izolate aflate pe proprietăți private”, spune președintele NAHB, Granger McDonald, constructor și dezvoltator din Kerrville, Texas. ”Acesta este un prim pas important în direcția revizurii acestei reglementări greșite.”

În campania electorală din SUS, Donald Trump a vorbit, la o întâlnire din Miami a NAHB din august 2016 și a jurat să taie WOTUS și alte reglementări ”împovărătoare, care cresc costurile caselor pentru americanii ce muncesc din greu”, potrivit reprezentanților NAHB, care susțin că un sfert din costul unei locuințe provine din zona de reglementare.