Noile vârfuri de lance ale Imobiliare.ro

În care este vorba despre oameni „vechi” – adică cu experiență semnificativă –, care se ocupă de noi direcții de business în cadrul Imobiliare.ro.

Dorel NitaL-am întrebat pe Dorel Niță (foto stânga) , coordonatorul Analize Imobiliare, care sunt noutățile legate de ACP (Analiza Comparativă de Piață) și EPI (Evaluarea Proprietăților Imobiliare), instrumente dedicate agenților imobiliari, respectiv evaluatorilor imobiliari și băncilor. ”Am demarat, din toamna anului trecut, promovarea și vânzarea produselor și am mers, în paralel, cu îmbunătățirea lor, în funcție de cerințele utilizatorilor, menținând în același timp ușurința în folosire”, explică Dorel Niță, econometrician cu o experiență de peste zece ani în cercetarea și dezvoltarea de soluții pentru analiza pieței imobiliare și evaluarea proprietăților în Olanda și România. ”Ce e evident la noi și clienții apreciază este efortul de a aduce în baza de date toate anunțurile care sunt active sau care au fost listate pe portal de către agențiile imobiliare în ultimii ani, începând cu 2008, dar avem și anunțurile particularilor. Aducem în aplicații toate anunțurile care apar pe site-urile generaliste din toată țara.”

Dorel Niță spune că tot anul trecut a început acțiunea de a aduce informații despre prețurile de tranzacționare în baza de date. ”Am pornit cu un call-center, acțiune pe care o continuăm, însă dorim să mergem în direcția colectării datelor de tranzacționare de la agențiile imobiliare, care sunt partenerii noștri și ne oferă informații credibile”, explică coordonatorul Analize Imobiliare.

Spații comerciale. Punct ro.

Anca PascuAnca Pascu (foto stânga), manager al portalului SpatiiComerciale.ro, a colaborat cu Adrian Erimescu, CEO și cofondator al Imobiliare.ro, încă de pe vremea când era directoare de vânzări în cadrul dezvoltatorului Impact, între anii 2009 și 2011. Colaborarea a continuat și când Anca a plecat de la Impact și s-a îndreptat spre domeniul bancar, unde, în cadrul BCR, s-a ocupat de portofoliul de locuințe executate silit. Apoi, în octombrie anul trecut, Anca s-a alăturat echipei Realmedia Network, care deține atât Imobiliare.ro, cât și Spatiicomerciale.ro. ”Dorim să ne adresăm tuturor categoriilor: să creăm servicii către marii proprietari, care au multe imobile de vânzare, dar să ne adresăm și vizitatorilor site-ului și să ajutăm publicul să găsească online toate informațiile de care au nevoie din piața de comercial”, explică Anca Pascu.

În fapt, Spatiicomerciale.ro este un portal similar Imobiliare.ro, doar că pe segmentul de imobile cu destinație comercială. ”Avem pe site anunțuri pentru spații comerciale de toate tipurile, de la cele mici, stradale și până la cele de mari dimensiuni. În plus, sunt foarte multe terenuri pentru investiții, spații de birouri, spații industriale”, explică Anca Pascu.

Managerul SpatiiComerciale.ro spune că mediul online în general și portalul în particular reprezintă o metodă eficientă de căutare pentru clienții interesați să demareze o afacere într-un spațiu cumpărat sau închiriat, dar și o modalitate excelentă de promovare atât pentru marii proprietari, cât și pentru cei care dețin spații comerciale mai mici

Joncțiunea dintre bănci și agenți

Victor PatesanImobilele executate silit de către bănci au o pondere importantă în stocul rezidențial de vânzare, însă accesul brokerilor imobiliari – implicit al clienților finali – la acest tip de proprietate este, în prezent, extrem de dificil. Imobiliare.ro a abordat acest segment de piață în ultimii doi ani și jumătate, cu rezultate importante: 2,5% dintre anunțurile din portal sunt imobile executate silit, în timp ce 7% din cifra de afaceri a venit, anul trecut, din această direcție de business.

Victor Pateșan (foto stânga), product manager cu o experiență de zece ani în domeniile bancar și imobiliar și Constanța Dumitrescu, key account manager își propun să dezvolte această direcție de business, venind în sprijinul băncilor.

Constanta Dumitrescu

 

 

 

”Băncile dețin portofolii imobiliare mari, nu au oameni dedicați pentru această activitate specifică de promovare și au nevoie de sprijin extern în ceea ce privește gestionarea ofertelor (listare, actualizare). Eu sunt responsabilă de buna funcționalitate a serviciilor contractate, de comunicarea cu clienții și de oferirea de suport direct”, spune Constanța Dumitrescu (foto stânga).

Vezi întreaga galerie foto aici.