Nordis: De ce crește cererea pentru chirii pe segmentul premium din nordul Capitalei?

Proximitatea față de locul de muncă este criteriul esențial pentru managerii expați care lucrează în birourile din nordul Capitalei. Alte criterii importante sunt bugetul de până în 1.500 de euro pe lună și durata contractului de închiriere de cel puțin un an.

apartament_Aviatiei_inchiriat_Nordis

În acest an, a crescut cererea de locuințe premium din partea chiriașilor expați cu funcții de middle management în multinaționalele din noul pol de business Aviației-Barbu Văcărescu-Floreasca, potrvit unei analize realizate de compania de consultanță imobiliară Nordis.

„Numărul chiriașilor străini cu funcții de middle management care închiriază apartamente în zonele Aviației, Floreasca si Herastrau este din ce în ce mai mare și estimăm că isi va pastra trendul ascendent si in trimestrul patru al anului 2017. Într-o piață cu o deschidere destul de mică pentru această nouă categorie de chiriași, a fost o adevărată provocare găsirea de soluții care să răspundă cerințelor acestora.
Există însă investitori în apartamente noi, în curs de livrare în aceste zone, care iau deja în calcul această categorie de chiriași și estimăm că oferta se va echilibra cu cererea, în perioada următoare”, declară Aura Diaconescu, Manager al Departamentului de Închirieri, în cadrul Nordis.

Reprezentanții companiei dau două exemple de apartamente pe care Nordis le-a găsit pentru această categorie de clienți. Unul dintre acestea are două camere cu o suprafață de 55 mp, este complet mobilat și utilat, este amplasat in zona Aviației s-a închiriat la 650 euro/ lună. Al doilea apartament dat ca exemplu este situat tot în zona Aviației și este compus din 3 camere, 2 băi, are o suprafață utilă de 90 mp și un nivel al chiriei de 850 euro/lună.

apartament_2_camere_Aviatiei_inchiriat_Nordis

Există și clienți care doresc locuințe luxoase în zonă. Cea mai scumpă proprietate tranzacționată prin intermediul Nordis este o vilă cu 7 camere și o suprafață utilă de 545 mp, cu piscină proprie și o grădină de 650 mp, situată în zona Pipera, la un nivel al chiriei lunare de 3.400 euro/lună.

Crește ponderea bugetelor de până în 1.500 de euro pe lună

Pe de altă parte, și în 2017, ca și în 2016, continuă trendul de majorare a ponderii bugetelor de până în 1.500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux, în zona de nord a Capitalei, în cartierele considerate premium. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii cererii pe segmentul premium de până în 1.500 euro/lună și a menținerii constante a cererii pe segmentul de lux.

Cererea pe segmentul bugetelor de până în 1.500 euro/lună vine atât din partea expatilor cu funcții de middle management, cât și a românilor care se orientează către zonele scumpe din București (zone care au realizat o creștere cu 11% a nivelului de tranzacționare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016).

Ca nivel al bugetelor, pe segmentul închirierilor premium au predominat bugetele de până în 1.500 euro/lună: aproximativ 63% dintre tranzacții având valori de până în 1.500 euro/lună și 37 % valori de peste 1.500 euro/lună.