Numărul autorizațiilor de construire eliberate la nivel național, în creștere față de începutul lui 2017

În primele trei luni ale anului 2018 s-au eliberat la nivel național 8.117 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 9,4% față de aceeași perioadă a anului 2017, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

autorizatii de construire martie

Cele mai mari creșteri s-au putut observa în regiunea de dezvoltare de vest și în regiunea sud-vest Oltenia. La polul opus s-au aflat regiunile sud-est și nord-vest în cazul cărora s-au înregistrat scăderi.

Dintre cele 8.117 autorizații de construire eliberate în primul trimestru al acestui an, 3.383 au fost eliberate pe parcursul lunii martie.

autorizatii de construire martie 2018
Infografic INS

Numărul lor este astfel în creștere cu 24,1% față de februarie, dar în scădere cu 3% față de perioada similară a anului trecut, conform datelor INS.

autorizatii de construire februarie martie 2018
Infografic INS

De asemenea, 65,7% dintre autorizațiile eliberate în luna martie au fost pentru zona rurală.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])