Numărul autorizațiilor de construire, în creștere la începutul anului 2019

În prima lună a anului s-au eliberat, la nivel național, 2.028 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 1% față de perioada similară a lui 2018.

autorizatii construire ianuarie 2019

Din totalul autorizațiilor eliberate, 67% sunt pentru zona rurală, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

infografic autorizatii construire ianuarie 2019
Inografic: INS

„Distribuția în profil regional evidențiază o creștere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale, față de luna ianuarie 2018, în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (+50 autorizaţii), Centru (+34), Sud-Est (+28) şi Sud-Muntenia (+17). Scăderi au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (-44 autorizaţii), Nord-Est (-43), Bucureşti-Ilfov (-13) şi Sud-Vest Oltenia (-10)”, au detaliat reprezentanții INS.

Citește și: Care sunt așteptările managerilor din construcții pentru următoarele luni

Citește și: Cum vor evolua prețurile în 2019 și ce locuințe preferă cumpărătorii? Iată ce spun organizatorii Salonului Imobiliar București

banner CPI national 2019

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])