O companie americană alege orașul Iași pentru al treilea său centru de dezvoltare din România

3Pillar Global, companie americană de servicii IT, cu o prezență activă pe piața din România din 2009, a inaugurat pe 6 septembrie cel de-al treilea centru de dezvoltare din România.

david_dewolfCompania americană alege orașul Iași pentru extinderea operațiunilor din România după o competiție între mai multe centre din țară și regiune. Biroul cu o suprafață totală de 700 de metri pătrați situat în zona centrală a orașului, în ansamblul Moldova Business Center, va găzdui aproximativ 50 de ingineri și specialiști IT până la finalul acestui an.

După modelul birourilor din Cluj-Napoca și Timișoara, 3Pillar Global ia în considerare extinderea suprafeței închiriate în centrul din Iași pentru a ajunge la cel puțin 100 de angajați.

În centrul de dezvoltare din Iași, 3Pillar Global vizează să atragă specialiști seniori și de nivel mediu cu o experiență de minimum doi ani de zile în IT și competențe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End), mobile (iOS și Android) și testare care se vor alătura celor 450 de angajați din România.

“Iași s-a dovedit a fi alegerea ideală pentru noi, obiectivul nostru fiind de a replica succesul pe care l-am avut până acum cu centre deja deschise în Cluj-Napoca și Timișoara. La fel ca celelalte două orașe unde operăm cu succes în România, Iași este un oraș dinamic care reușește să atragă talente de top cu abilități tehnice deosebite. Suntem foarte entuziasmați că am reușit deja să aducem colegi noi aici și ne propunem să creștem substantial echipa de aici până la finalul acestui an. 3Pillar Global se adresează acelor specialiști IT care își doresc să facă parte din echipe extrem de performante și să dezvolte produse ce se bazează pe tehnologii de ultimă oră, într-o companie cu o cultură organizațională aparte”, menționează David DeWolf, CEO-ul companiei.

Activitatea 3Pillar Global în România a început în 2009 și se întinde pe aproape un deceniu, timp în care compania a crescut organic, constant, de la preluarea unei companii locale din Cluj-Napoca până la inaugurarea celui de-al treilea centru de dezvoltare, majoritatea operațiunilor desfășurându-se acum din România. De altfel, 3Pillar Global este una din puținele companii internaționale care deschide birouri operaționale în toate cele trei centre secundare din România, Timișoara, Cluj și Iași.

Centrul de dezvoltare din Iași este un pas strategic, pregătit temeinic mai bine de un an; această inaugurare fiind o referință pentru 3Pillar Global. Capitala Moldovei a fost în concurență cu alte centre din țară, inclusiv București, dar și orașe din străinătate. Modelul de succes aplicat în Cluj-Napoca și Timișoara și nivelul ridicat al specialiștilor IT din cele două birouri având ca rezultat extinderea operațiunilor a avut o greutate aparte în luarea deciziei finale.

Alți factori determinanți au fost indicatorii favorabili specifici orașului Iași – existența unui centru universitar important și a unui număr mare de absolvenți cu studii în IT, nivelul de calificare a specialiștilor IT și disponibilitatea acestora pe piața muncii, posibilitățile de extindere a operațiunilor și infrastructura orașului. În urma unui amplu proces de analiză care a durat mai bine de un an,  managementul companiei s-a arătat favorabil deschiderii celui de-al treilea centru de dezvoltare tot în România și tot într-un oraș secundar.