Oferta de locuințe premium de închiriat, în creștere

În primele trei luni din 2016, numărul de apartamente premium aflate la închiriere a crescut ușor, față de aceeași perioadă a anului trecut.

nordis locuinte premiumMajorarea ofertei pe segmentul locuințelor premium s-a datorat livrării de imobile rezidențiale noi în 2015, care au fost achiziționate în scop investițional, potrivit companiei de consultanță imobiliară Nordis.

Care este, în aceste condiții, situația din perspectiva nivelului chiriilor? De pildă, potrvit Nordis, chiriile apartamentelor în zona Pipera sunt mai scăzute faţă de zona Herăstrău – este vorba de altă zonă dar şi de concurența directă cu vilele – și încep de la 1.000 euro pe lună.

Spre comparație, la un buget de 1.000 – 1.300 euro pe lună, în zona Herăstrău se poate închiria un apartament de circa 90-100 de metri pătrați utili, mobilat şi utilat. La acelaşi buget, în zona Pipera se poate închiria o vilă cu trei camere, cu suprafaţa utilă de 120-140 mp, finisaje medii, situată în complex rezidenţial, cu o curte proprie de 50–70 mp şi de obicei nemobilată.

Când vine vorba despre bugete mai mari, de peste 2.500 de euro pe lună, în Herăstrău pot fi închiriate apartamente cu 3-4 camere mobiliate, cu peste 120 de metri pătrați utili, chiar pe Şoseaua Nordului, lângă parc. În Pipera, la acelaşi buget sunt disponibile vile de peste 180 de metri pătrați utili, care au curte de 200-300 mp, mobilate şi chiar cu piscină.

Cel mai mic și cel mai mare

Apartamentul nou care s-a închiriat în scop rezidențial la cel mai mare buget prin intermediul Nordis are trei camere și este situat în zona Kiseleff – Aviatorilor, noul locatar urmând a plăti o chirie lunară de 2.400 euro/lună.
Apartamentul se află într-un imobil construit în 2010 și a fost achiziționat de la început in scop investițional.

Cea mai accesibilă locuință premium închiriată de Nordis, în primul trimestru din acest an, în zona de nord a Bucureștiului a fost un apartament tot cu trei camere în complexul rezidențial Park Residences 5 din Băneasa, finalizat în anul 2015. Apartamentul a fost închiriat pentru suma de 700 euro/luna și este la prima utilizare, fiind vorba de o investiție imobiliară.