One United Properties: „Piața imobiliară din România a închis cel mai bun semestru din istoria sa.”

One United Properties înregistrează o creștere a cifrei de afaceri cu 96%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Cifra de afaceri a companiei One United Properties atinge pragul de 434 milioane de lei și un profit net de 147,5 milioane de lei în prima jumătate a anului 2021. Compania, care s-a listat pe piața principală a Bursei de Valori București în iulie 2021, a raportat o majorare a profitului net de până la 147,5 milioane de lei, cu 267% în plus față de primul semestru din 2020, potrivit informațiilor transmise într-un comunicat de presă.

În primele șase luni din 2021, One United Properties a pre-vândut 261 de apartamente cu o suprafață totală de 26.309 mp, 345 de locuri de parcare, 16 spații comerciale și alte unități pentru un total de 96 milioane de euro. Prin comparație, în prima jumătate a anului 2020, Grupul a pre-vândut 85 de apartamente cu o suprafață totală de 12.872 mp, 101 locuri de parcare, două spații comerciale și alte unități pentru 29,3 milioane de euro.

Începând cu 30 iunie 2021, terenurile deținute de One United Properties pentru dezvoltări imobiliare viitoare au atins o suprafață totală de 138.000 mp, arie pe care compania estimează construirea a peste 3.200 de apartamente. Mai mult, One United Properties are în vedere mai multe terenuri care ar putea fi incluse în portofoliul companiei, negocierile pentru acestea fiind în diferite etape.

„Piața imobiliară din România a închis cel mai bun semestru din istoria sa, iar rezultatele financiare ale One United Properties reflectă această evoluție pozitivă. Performanța pe care o raportăm astăzi pentru primele șase luni ale anului 2021 confirmă perspectivele de creștere pe care le-am promis investitorilor noștri și potențialul imens al pieței locale. Vânzările generate între iulie și august indică faptul că a doua parte a anului va continua să aducă noi recorduri pe piața imobiliară rezidențială. Cu o poziție de numerar de 350 de milioane de lei începând cu 30 iunie și un venit suplimentar obținut în urma IPO-ului, în valoare totală de 252 de milioane, vizăm o dezvoltare accelerată în următoarele luni,” a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])