Oportunitate de business: apartamente pentru închiriat

Spațiile rezidențiale revin în atenția investitorilor care vor să-și plaseze banii cu un randament mai bun decât cel rezultat din alte surse, precum depozite bancare sau obligațiuni.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-romanian-money-lei-image19732882Imaginați-vă următoarea situație: discutați cu un client potențial despre oportunități de investiții în România. Clientul are bani de investit și se gândește spre ce să se îndrepte? Îi puteți sugera că piața rezidențială este o oportunitate demnă de luat în seamă. Pentru a fi convingător, este bine să aveți cifrele la dumneavoastră: dobânzile la depozitele în lei nu depășesc în prezent 4%, iar inflația totuși există,chiar dacă prognoza este că se va situa la doar 1,55% în acest an; la euro, dobânda pe care o poate obține este de maximum 2,5% la trei luni. Poate clientul se gândește la obligațiuni, caz în care îi puteți spune că randamentul anual este cuprins între 1,9% și 5,85%, cele mai mari câștiguri venind din obligațiunile cu termen de scadență peste nouă ani.

În continuare, îi puteți prezenta clientului randamentul provenit din închirierea unui apartament pe care să-l cumpere din portofoliul dumneavoastră. În funcție de orașul în care vă desfășurați activitatea, dar și de tipul proprietății – garsonierele sunt cele mai rentabile – acesta variază între 5,6% și 8,5% pe an. Astfel de tranzacții au loc în prezent; există agenții imobiliare care activează pe acest segment. ”În prima fază de construcție, apartamentele au fost achiziționate în special de investitori, spre a fi ulterior închiriate, existând o cerere mare de apartamente pentru închiriere, în această zonă”, declară Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis, companie imobiliară care se ocupă în mod exclusiv de vânzarea ansamblului Ansamblul Park Residences 5, ce cuprinde 160 de apartamente în lucru.

Lucrările la proiectul Park Residences 5 au demarat în noiembrie 2013, iar acum construcția ansamblului se află la stadiul de montare a ferestrelor şi trecere la finisaje interioare, fiind realizată în proporție de 70%.Finalizarea întregului complex este prevăzută pentru primăvara viitoare, respectiv lunile aprilie-mai 2015. „Estimăm că vânzările vor avea un ritm şi mai accelerat, în momentul în care vom termina finisarea integrală a primelor apartamente, ansamblul Park Residence 5 devenind astfel accesibil şi pentru cumpărătorii end-user, cei care se finanțează în general prin credite bancare”, precizează Emanuel Poștoacă.

Pentru a putea prezenta clientului potențial câștigurile pe care le poate obține din închirerea unui apartament, reveniți mâine pe hub.imobiliare.ro pentru a vedea care sunt randamentele anuale pe acest segment în București și șapte orașe mari din țară, potrivit unui studiu realizat de Imobiliare.ro pe baza datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare.