(P) Târgul Național Imobiliar 2018: ofertă-record de locuințe – plus birouri!

Între 18 și 20 mai 2018, Târgul Național Imobiliar (TNI) va reuni peste 20.000 de oferte imobiliare – case, terenuri, dar și birouri.

Targul Național Imobiliar 2018 ofertă record de locuinte plus birouri!

Târgul Național Imobiliar (TNI) începe vineri, 18 mai, ora 10.00, la Palatul Parlamentului (Sala Unirii), și va dura până duminică, 20 mai. Ediția cu numărul 28 a evenimentului marchează un record în istoria târgurilor imobiliare din ultimii 10 ani din punct de vedere al numărului de companii expozante (ce ajunge la 126) și volumului de oferte prezentate (peste 20.000), dar și o premieră, prin includerea de oferte de pe segmentul de birouri.

Prețul minim în cadrul târgului imobiliar este de 4.000 de euro pentru un teren intravilan de 528 de metri pătrați situat în stațiunea Breaza, iar prețul maxim este de trei milioane de euro, pentru un hotel de patru stele din Sinaia, ce face parte din portofoliul agenției Mervani Invest.

Creșterea prețurilor s-a domolit, cererea de locuințe este la cote înalte

Din a doua parte a anului trecut, piața imobiliară rezidențială din România a intrat într-o fază de încetinire treptată a creșterii prețurilor. Astfel, evoluția prețurilor în primul trimestru al acestui an a fost de doar 1,4%, cu mult sub evoluția înregistrată în primul trimestru al anului trecut, de 4%, conform unui studiu realizat de Imobiliare.ro. „Din analiza statistică a evoluțiilor din piața rezidențială rezultă că asistăm la un moment în care piața este captivă între un nivel ridicat al cererii și o ofertă relativ redusă. Datele arată că cererea pentru apartamente și case de vânzare este în continuare puternică, înregistrând un avans, cumulat la nivelul celor 6 mari orașe, de 17%, în ultimul an, și 76% în ultimii 3 ani – maximul fiind înregistrat în Iași, de +217%. La capitolul ofertă, datele pe ultimele 12 luni, în cele șase mari orașe, indică o evoluție negativă a stocului de apartamente și case, de 5,9%”, declară Dorel Niță, Head of Data and Research, Imobiliare.ro.

Cumpărătorii și-au schimbat comportamentul: 3 criterii de achiziție

În ultimii ani, una dintre cele mai importante modificări la nivelul pieței rezidențiale este cea a comportamentului cumpărătorilor. „Dacă în trecut, cumpărătorii erau preocupați de prețul și structura apartamentului, astăzi aceștia au trei criterii clare pe baza cărora fac alegerea: locația, reputația dezvoltatorului și calitatea proiectului. Un proiect de succes are o locație bună, cu multe facilități, de la mijloace de transport în comun la parcuri. Apoi, este esențial ca dezvoltatorul să aibă o reputație bună, pentru a conferi încredere. În ceea ce privește calitatea proiectului, aceasta nu înseamnă finisaje de lux, ci adecvarea proiectului la nevoile și bugetul cumpărătorilor cărora li se adresează. În construirea ansamblului Arcadia Apartments Domenii, am pornit de la aceste criterii. Poziționarea excelentă în zona Domenii, existența spațiilor verzi amenajate pe o treime din spațiul complexului, parcarea auto în întregime subterană, varietatea tipologică de apartamente, funcționalitatea spațiului sunt factori extrem de importanți pentru viitorii locuitori ai ansamblului. În plus, îi surprindem pe mulți dintre cumpărători cu prețuri accesibile, mult mai mici decât așteptările lor”, declară Cosmin Slave, General Manager Arcadia Apartments Domenii- Partener OFICIAL al Târgului Național Imobiliar.

Segmentul locuințelor verzi ia amploare

Cumpărarea de locuințe verzi s-a intensificat în ultima perioadă datorită evoluției cerințelor clienílor finali și beneficiilor pe care aceste proprietăți le oferă: calitate superioară, confort sporit, costuri mai mici la energie și beneficii pentru sănătate. În prezent, există 19 ansambluri rezidențiale certificate/pre-certificate GREEN HOMES by RoGBC situate în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, totalizând peste 5800 de unități imobiliare. La stand-ul Green Homes din cadrul TNI, investitorii pot afla direct de la echipa RoGBC cum pot obține certificarea GREEN HOMES pentru locuințele din ansamblurile rezidentiale pe care le construiesc, ce pot deveni astfel eligibile pentru Creditele Imobiliare Verzi oferite de băncile partenere Raiffeisen Bank cu creditul „Casa Ta Verde” și Alpha Bank cu creditul „Alpha Green”. De asemenea, publicul larg poate afla mai multe informații despre ce înseamnă și ce avantaje are o locuință verde.

„Adesea, cumpărătorii iau decizia de a investi mai puțin la început, alegând locuințele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat, fără a se informa însă cu privire la performanța energetică a clădirii sau calitatea materialelor folosite, ca urmare ajung în final să dețină locuințe cu costuri lunare mari pentru încălzire și răcire, care necesită întreținere intensivă, renovări frecvente și care au o valoare mai mică pe termen lung decât locuințele sustenabile. Cel mai potrivit moment de a investi în sustenabilizarea locuinței este la început.”

Monica Ardeleanu, Director Executiv al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC)

Ansambluri „green” în România
Amber Gardens este primul proiect rezidențial din România ce a obținut certificare Green Home și demonstrează că adevăratul lux este verde și de înaltă calitate. Proiectul încorporează finisaje de calitate într-un spațiu de locuit mai confortabil, care oferă intimitate, un mediu mai sănătos cu lumină și acustică superioare și permite reducerea semnificativă a costurilor de energie și de întreținere. „Eficiente din punct de vedere energetic şi construite la un standard înalt de calitate, locuințele verzi de lux Amber Gardens sunt considerate investiţii sigure de către instituţiile bancare, calificându-se în acelaşi timp pentru ipoteca verde. În acelaşi timp, fiecare locuinţă poate aduce locuitorilor săi economii de aproximativ 50.000 euro de-a lungul a 20 de ani datorită utilizării eficiente”, spune Alex Skoulas, Managing Partner Alesonor.

AFI City este unul din proiectele pre-certificate Green Home prezentate în cadrul expoziției TNI ce câștigă teren zi de zi și va deveni, curând, prima alegere pe lista potențialilor cumpărători de locuințe verzi. „Poziționarea într-una dintre cele mai noi zone rezidențiale în dezvoltare din București și avantajul imbatabil de a beneficia de acces la metrou și conexiune rapidă la transportul public de suprafață sunt doar câteva dintre beneficiile proiectului. La toate acestea se adaugă arhitectura verde a cartierului, funcționalitatea apartamentelor și priveliștea către lacurile Străulești și Grivița. Sentimentul de intimitate pe care îl oferă comunitatea AFI City vine astfel ca un bonus!” declară Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania.

Segmentul office, în premieră la un târg imobiliar

Pe fondul dezvoltării economice, segmentul de birouri capătă o importanță din ce în ce mai mare. „În prezent, deoarece companiile se confruntă cu o piață a forței de muncă din ce în ce mai competitivă, vor continua să își extindă operațiunile în clădiri de birouri Clasa A, în căutarea unor spații moderne care să integreze facilități și beneficii pentru preferințele din ce în ce mai complexe ale angajaților: restaurant, cafenele, săli de sport, entertainment și zone de relaxare. Cu noul nostru campus de business, AFI Tech Park, stabilim un nou reper al mediului de afaceri în București și suntem pregătiți să îi întâmpinăm pe viitorii chiriași într-o locație modernă, centrală și eficientă din punctul de vedere al costurilor. Înțelegem dorința angajaților de a reduce timpul petrecut în trafic, spre locul de muncă și către casă, și venim în întâmpinarea companiilor cu soluția perfectă pentru relocarea lor în oraș, într-o clădire de birouri Clasa A, nou construită”, declară Tal Roma, Business Development Manager, AFI Europe Romania.

PREGĂTIȚI-VĂ VIZITA LA TNI!

Pentru a avea acces la informații concrete despre expozanții evenimentului, ofertele acestora, surprize și premii pentru vizitatori chiar înainte de expoziția ce are loc în perioada 18-20 mai la Palatul Parlamentului, vă invităm să vă conectați la Pagina de Facebook a TNI.