Pasajul Domnești, proiectul de infrastructură care va schimba fața zonei de sud-vest a Capitalei. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în prima săptămână a anului viitor

Pasajul Domnești va schimba, în următorii ani, fața zonei de sud-vest a Capitalei care se dezvoltă puternic pe segmentul rezidențial și va încuraja și mai mult expansiunea acesteia pe viitor. După numeroase întârzieri și contestații, ordinul de începere a lucrărilor de construcție va fi dat în prima săptămână a anului viitor.

Pasaj Domnești

Pasajul suprateran va fi situat pe Centura București-Domnești în vecinătatea localităților Domnești, Clinceni și Bragadiru din județul Ilfov. Acesta are ca scop fluidizarea circulației la intersecția Centurii București cu Strada Prelungirea Ghencea și cu DJ 602 și va facilita accesul la cartierele rezidențiale din zonă.

Proiectul complet cuprinde:

  • un pasaj suprateran peste Centura București și CF pe strada Prelungirea Ghencea și DJ 602
  • o intersecție giratorie
  • pasaje pe Șoseaua de Centură pe bretele de urcare și coborâre la intersecția giratorie.

„În acest moment nu mai sunt blocaje și vreau să vă informez că în prima săptămână din luna ianuarie vom da ordin de începere pentru acest obiectiv, tocmai pentru că estimăm că trei luni cât durează faza de proiectare sunt suficiente astfel încât cel care elaborează documentația să ajungă să întabuleze fiecare imobil în parte, astfel încât fiecare cetățean de acolo să-și primească banii și, odată cu această chestiune, executorul judecătoresc se poate duce să elibereze amplasamentul”, a declarat Ștefan Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Economics.

prelungirea ghencea-domnești

Acesta a mai adăugat că, în  momentul de față, mai sunt doar câteva probleme de natură cadastrală care trebuie rezolvate, având în vedere faptul că amplasamentul viitorului pasaj suprateran se află într-o zonă de case.

La finele lunii mai, Guvernul a probat demararea procedurilor de expropriere și fondurile pentru plata despăgubirilor. Este vorba despre suma de 23 de milioane de lei care va fi acordată ca despăgubire proprietarilor a 107 imobile aflate pe coridorul necesar lucrărilor la pasaj.

Contractul de proiectare și de execuție a pasajului, cu o valoarea de 91,55 milioane de lei, fără TVA, a fost câștigat de asocierea firmelor Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting.

Durata proiectului este de 27 de luni, dintre care 3 pentru Proiectul Tehnic și 24 de luni pentru execuție. Astfel, termenul de finalizare al Pasajului Domnești este anul 2019.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])