Pentru fiecare locuință nou construită în alte sectoare din București, aici se dezvoltă cinci

Dezvoltarea semnificativă a segmentului rezidențial nou pe raza Sectorului 4 din București a făcut ca tot mai multe persoane să se prezinte în fața Stării Civile de aici. Zona este atât de atractivă încât pentru fiecare locuință nou construită în alte sectoare din București, aici se ridică cinci, susține primarul Daniel Băluță.

dezvoltare rezidentiala sector 4

„Creșterea numărului de căsătorii se datorează extinderii constante a Sectorului 4 și numărului tot mai mare de persoane care își construiesc sau își cumpără o locuință în această zonă administrativă a Capitalei, aflată în plină dezvoltare care urmare a aprobării Planului Urbanistic Zonal pentru Sudul Capitalei”, a declarat Băluță, conform unui comunicat de presă.

Potrivit datelor Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Sector 4, pe parcursul anului 2017 au fost oficiate 2.065 de căsătorii, în timp ce în 2018 numărul acestora a crescut la 2.138.

Primarul-Sectorului-4-Daniel-Băluță
FOTO: Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță

„Interesul oamenilor pentru Sectorul 4 este de cinci ori mai mare față de alte sectoare din București, astfel că pentru fiecare apartament nou construit în celelalte zone se construiesc cinci locuințe în Sectorul 4”, a mai adăugat Daniel Băluță.

Primarul a menționat, totodată, că peste 50.000 de persoane ar putea să își găsească în următorii ani o locuință în acest sector, dar și că, la ora actuală, aici locuiesc 322.856 de persoane.

Citește și: Zona de sud a Capitalei, în continuă dezvoltare. Primăria Sectorului 4 vrea să prelungească magistrala de metrou până în apropierea centurii orașului

Citește și: Evoluția pieței și provocări în viitor. Stelian Grigore, Sud Rezidențial: „La nivelul Capitalei și zonei metropolitane există un deficit de câteva sute de mii de locuințe noi”

Citește și: Experiment în zona de sud a Bucureștiului: Poți să vinzi un imobil înainte de a obține autorizația de construire, solicitând jumătate din bani la antecontract?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])