Peste 2.500 de tranzacții și comisioane de 3 milioane de euro în rețeaua RE/MAX România

RE/MAX România, rețea cu 42 de birouri francizate și 350 de membri, a intermediat pe parcursul anului trecut peste 2.500 de tranzacții imobiliare, cu o valoare cumulată de 155 de milioane de euro.

Valoarea comisioanelor totale încasate în 2018 din intermedieri imobiliare a depășit pragul de 3 milioane de euro, înregistrând astfel o creștere de circa 50% față de 2017.

Cele mai multe proprietăți au fost tranzacționate în birourile RE/MAX din Cluj-Napoca și în București. Locul al treilea în clasament a fost ocupat de Sibiu. Aici a fost realizată, de altfel, și cea mai mare tranzacție din rețea, respectiv de peste 2,5 milioane de euro.

De menționat ar mai fi și un teren vândut în Cluj, cu o valoare de aproape 2 milioane de euro, și o hală industrială din Sibiu de 1,6 milioane de euro.

banner CPI national 2019

Segmentul de închirieri a înregistrat și el o evoluție pozitivă anul trecut, potrivit reprezentanților RE/MAX. Cea mai mare tranzacție a fost reprezentată, în acest caz, de o proprietate industrială din Brașov care a generat un comision de 50.000 de euro.

În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de birourile RE/MAX, 81% au fost pe segmentul rezidențial, 12% pe segmentele office, comercial și industrial și 7% pe terenuri. Mai mult, 65% dintre tranzacțiile realizate au fost vânzări.

Pentru anul în curs, reprezentanții RE/MAX estimează o creștere de 40% a nivelului comisioanelor, până la 4,2 milioane de euro.

În plus, aceștia plănuiesc extinderea rețelei până la 500 de membri în cel puțin 55 de birouri francizate la nivel național.

Citește și: Factorii care au influențat cumpărătorii și micii investitori în 2018. Care sunt perspectivele pentru 2019? Mădălina Vasile, RE/MAX Properties: Nu ne vom confrunta cu o criză

Citește și: Pachet de un milion de euro tranzacționat în primul an de activitate. Octavian Bădescu, RE/MAX Freedom Group, despre piața imobiliară, pericolul crizei și standardele de performanță ale unui agent de top

Citește și: Cine sunt gazdele ediției speciale CPI? Rezervă un loc! Mai sunt doar 9 zile până la evenimentul anului în comunitatea de real estate

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])