Peste 4.100 de locuințe noi în zona Centru-Vest

Cei 35.000 de corporatiști care vor veni să lucreze, în perioada 2018-2020, în zona de Centru-Vest a Capitalei vor determina o dezvoltare ”în cascadă” a ansamblurilor rezidențiale din această parte a orașului.

dreamstime_s_89886613_constructii_vest

Următorii 3 ani (2018-2020) vor aduce pentru piața birourilor din zona CENTRU VEST (Grozăvești – Politehnică- Vasile Milea –Orhideea- Academiei-Tudor Vladimirescu) o dublare a spațiilor de birouri de clasă A. Și segmentul rezidențial cunoaște o dezvoltare accelerată în Centru-Vest. Dacă între 2014-2017 s-au construit în medie 1.050 unități pe an, pentru 2018 și 2019 sunt anunțate 2.000 unități pean, potrivit unui studiu realizat de ESOP l CORFAC International.

Peste 35.000 de corporatiști sunt așteptați în birourile din zona Politehnică – Grozăvești – Orhideea – Tudor Vladimirescu în următorii trei ani, pe măsură ce chiriașii mari, precum BCR, Bitdefender, IBM, DELL Secure Works, Schlumberger, Temenos, Misys, au anunțat semnarea contractelor de preînchiriere și acest lucru va antrena și susține în cascadă atât dezvoltările de spații rezidențiale, cât și pe cele comerciale.

„Anul viitor, 2018, va aduce o creștere accelerată a polului imobiliar din zona centru-vest a Bucureștiului, atât în ceea ce privește piața de birouri, cât și cea rezidențială. Se vor inaugura clădiri reprezentative de birouri, clasă A, care vor schimba radical zonele Grozăvești și Politehnică, precum The Bridge, Orhideea Towers, Campus 6, Business Garden Bucharest, The Light dar și clădiri de clasă A în zona adiacentă zonei centru-vest, precum clădirile de birouri de la AFI Tech Park situate în zona Marriot – Tudor Vladimirescu”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Primele proiecte rezidențiale importante din zona centru-vest, cu peste 100 unități au fost demarate în 2013-2014 și primele livrări de apartamente noi s-au realizat în 2015. La începutul anului 2016, erau în lucru sau în stadiu de autorizare circa 1.600 apartamente.

De atunci și până acum, oferta de apartamente noi (finalizate, aflate în fază de construcție sau de autorizare) din zona centru vest a crescut constant  și depășește 8.000 unități, potrivit unei analize de piață realizată de ESOP Consulting Corfac International.

Cele mai mari ansambluri rezidențiale se află în jurul Universității Politehnice București: Politehnică Park Residence, 20 Th Residence, Fabricii 25, Novum Residence, Cotroceni Politehnica Residence, Premium Regie, 21th Residence etc.

În această toamnă, au avut loc mai multe tranzacții cu terenuri mari, cu destinație rezidențială, în zona centru-vest, cumpărate de developeri cu experiență. La Sema Park va demara construcția a 1.200 apartamente în prima etapă de dezvoltare a proiectului rezidențial Sema City, iar în următorii 4-5 ani este planificată demararea componentei rezidențiale a proiectului mixt The Light, care va putea aduce pe piață încă 1.000 de apartamente.

Per total, proiectele care se vor livra din 2020 ar mai putea totaliza încă 4.000-5.000 unități, ceea ce ar urca numărul locuințelor noi din zona de centru-vest la peste 13.000 apartamente.