Aceasta este cea mai înaltă clădire rezidențială dată în folosință în vestul țării. Toate apartamentele au fost vândute

Dezvoltatorul imobiliar Wallberg a finalizat primul turn din proiectul XCity Towers aflat în zona de nord a orașului Timișoara. Apartamentele au fost vândute deja.

Primul turn al ansamblului XCity Towers, numit Tower One, are un regim de înălțime de 15 etaje și este, în acest moment, cea mai înaltă clădire rezidențială dată în folosință în regiunea de vest a țării.

Tower One cuprinde 134 de locuințe, de la unități de tip studio la apartamente cu 2 și 3 camere. Procesul de inspecție, verificare și predare-primire a început încă din decembrie 2020 și urmează să fie finalizat până la sfârșitul lunii martie.

Odată cu darea în folosință a primului turn se livrează și o suprafață de 600 de mp de spații comerciale, în mare măsură contractată. În Tower One vor funcționa încă de la început un cabinet medical și un magazin cu produse de panificație, urmând ca ulterior să fie adăugate și alte servicii.

Au fost finalizate, totodată, 165 de locuri de parcare, dintre care 61 în subteran destinate rezidenților și vizitatorilor.

Lucrările pentru amenajarea parcului din cadrul primului cartier cu turnuri rezidențiale din Timișoara vor fi demarate în această primăvară. Acesta va dispune de o suprafață de 5.000 de mp.

Al doilea turn, în construcție

Alte 148 de unități sunt în construcție în Tower Two, clădire care va avea avea un regim de înălțime de 16 etaje. La acestea se adaugă și 700 de mp de spații office.

Pe partea de structură s-a ajuns la etajul 5 și au fost demarate și lucrările de zidărie. Finalizarea clădirii este estimată pentru 2022. Până acum, peste 50% dintre unitățile disponibile în cadrul Tower Two au fost rezervate.

Proiectul XCityTowers va aduce, în total, pe piața din Timișoara 955 de apartamente noi.

Wallberg este un dezvoltator activ de peste 18 ani pe piața din România, cu proiecte în Arad, Cluj, Brașov și Timișoara și investiții de peste 100 de milioane de euro.

Citește și: Topul județelor unde s-au vândut cele mai multe imobile în februarie

Citește și: #GALA2021 – Intră în cursa pentru cele mai râvnite premii dedicate dezvoltatorilor imobiliari. Proiectul tău merită să câștige!

Citește și: Timișoara și Cluj-Napoca, printre cele mai sănătoase orașe din lume în care să locuiești

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])