Acest cartier din București devine tot mai atractiv pe segmentul închirierilor. Studenții, printre noii chiriași care pot fi atrași în zonă

Inaugurarea tronsonului de metrou Râul Doamnei-Eroilor crește, cu siguranță, atractivitatea cartierului Drumul Taberei, iar studenții s-ar putea număra printre cei interesați de această zonă unde nivelul chiriilor se menține destul de accesibil.

„Cred că vom asista la o creștere a interesului pe zona respectivă pentru că, dacă e să ne gândim, linia de metrou Drumul Taberei-Eroilor este oarecum adiacentă cu linia de metrou din Militari, ceea ce înseamnă că foarte mulți studenți probabil vor prinde în zona de opțiuni de închiriere Drumul Taberei cum înainte prindeau tot ce înseamnă linia de metrou aferentă Bulevardului Iuliu Maniu”, a declarat Alex Printz, co-fondatorul rețelei Mr. Exclusivitate, în cadrul emisiunii imoExpert.

„Cei din imobiliare știu cât de fierbinte era zona Militari mai ales în perioada începerii facultății. (…) Acum, cred că și Drumul Taberei va deveni o opțiune interesantă pentru studenți”, a mai menționat el.

Potrivit datelor Imobiliare.ro, chiria medie solicitată pentru apartamentele cu 2 camere din Drumul Taberei se situează, la ora actuală, în jurul valorii de 300 de euro pe lună.

Reprezentantul Mr. Exclusivitate nu anticipează, cel puțin pe termen scurt, evoluții spectaculoase ale prețurilor de vânzare în acest cartier. La ora actuală, suma solicitată pentru apartamentele din Drumul Taberei este, în medie, de 1.143 de euro/mp util, potrivit datelor centralizate de Analize Imobiliare și prezentate în cadrul emisiunii imoExpert.

Tronsonul de metrou Râul Doamnei-Eroilor, singurul construit de la zero după Revoluție, oferă o cale de transport de mare capacitate și un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureștiului (Cartierul Drumul Taberei) și centrul orașului, pe o lungime de circa 7 km.

Sursă hartă: Metrorex

Acesta cuprinde un depou și 10 stații –  Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2 – și face parte din Magistrala 5 care urmează să traverseze orașul și să ajungă până în Pantelimon.

Sursă: analiză Cushman&Wakefield Echinox

În imediata proximitate a stațiilor din capătul vestic al liniei locuiesc între 18.000 și 22.000 de oameni care pot accesa acum metroul mergând până la 10 minute pe jos, potrivit estimărilor realizate de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. Densitatea este mai scăzută în jurul stațiilor Orizont, Academia Militară și Eroilor.

Citește și: 47% dintre cei care își caută apartament în Drumul Taberei vor o locuință lângă metrou. Ce potențial de dezvoltare există pe segmentul nou?

Citește și: 800.000 mp de spații office, livrați în Capitală în cel mult 4 ani. Acest pol de business atrage privirile investitorilor

Citește și: Viitorul dezvoltării urbane, în opinia președintelui mondial al FIABCI. Ce trebuie să știi despre orașele lumii

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])