Acestea sunt provocările la care ar trebui să ne așteptăm în 2020, în opinia unui manager de agenție imobiliară

Piața rezidențială a avut anul acesta o evoluție similară cu cea din 2018, trendul pozitiv s-a menținut, proiectele se vând în continuare aproape integral înainte de finalizate, iar prețurile au înregistrat mici creșteri. Deși inițial se anticipa livrarea a 13.000 de locuințe noi până la finalul lui 2019, în prezent numărul acestora a scăzut, dar se menține cu circa 20% peste nivelul din 2018, spune Rafaela Nebreda, owner și managing partner Imoteca The Residential Experts.

provocari piata imobiliara 2020

„În 2018 au fost livrate, strict în București, 8.500 de locuințe. La începutul anului acesta, se vorbea de 13.000 de locuințe. Am început să intrăm mai adânc în an și, lună de lună, acest număr scade”, a declarat Nebreda, în cadrul unui eveniment ZF.

„Acum, se vorbește despre 11.000 de locuințe care vor fi livrate până la sfârșitul lui 2019, deci o creștere de circa 20% versul anul trecut, care o să aducă o presiune mai mare pe dezvoltatori”, a mai explicat ea, adâugând că acest lucru va crește nevoia dezvoltatorilor de a deveni mai creativi și de a găsi soluții noi pentru diverse probleme.

În plus, o presiune va fi pusă pe prețuri și pe ritmul vânzărilor.

„În momentul în care concurența este mai mare vrem să ne menținem prețurile. Probabil va fi o luptă pentru a ne menține și rata de absorbție și vânzările lunare. Acestea vor fi probabil provocările care ne vor aștepta anul viitor”, a concluzionat Rafaela Nebreda.

Citește și: Hai la #CPIBucurești2019 și pune-ți amprenta pe serviciile Imobiliare.ro de mâine. Înscrie-te acum!

Citește și: România, pe primul loc în top cu cel mai mare avans din UE la nivelul lucrărilor de construcții

Citește și: Vrem să aflăm opinia ta de profesionist în imobiliare! Imobiliare.ro și RE/MAX România te invită să completezi un scurt chestionar

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])