Aproape 4.300 de autorizații eliberate în septembrie pentru clădiri rezidențiale

Aproape 4.300 de autorizații de construire s-au eliberat, luna trecută, pentru clădiri rezidențiale, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Pe parcursul lunii trecute s-au eliberat, la nivel național, 4.289 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, din care circa 68% pentru zona rurală.

Sursă: INS

Numărul autorizațiilor eliberate în septembrie este în ușoară scădere față de luna anterioară, dar este cu 11% mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, când au fost eliberate doar 3.864 de autorizații.

Infografic: INS
  • Nord-Est – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
  • Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea
  • Sud-Muntenia – Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman
  • Sud-Vest Oltenia – Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
  • Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș
  • Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
  • Centru – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu

De la începutul anului au fost eliberate, la nivel național, 30.612 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu aproape 5% în minus față de intervalul 1 ianuarie-30 septembrie 2019.

Cele mai importante scăderi au apărut la nivelul regiunii de Sud-Est și în zona București-Ilfov.

Citește și: Noua Casă depășește pragul de 2.000 de credite acordate. Câți bani au mai rămas până la sfârșitul anului?

Citește și: Peste 16.000 de locuințe noi în 2020 în Capitală și împrejurimi? Un nou record poate să apară pe piața locală

Citește și: Revenire vizibilă pe piața rezidențială în trimestrul III. Prețurile s-au stabilizat, iar cererea este în creștere

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])