Aproape 70% dintre tranzacții, încheiate din fonduri proprii după starea de urgență. Cel mai atractiv segment de piață

După ce au depășit perioada de izolare din timpul stării de urgență, cei mai mulți cumpărători au încheiat tranzacții imobiliare cu fonduri proprii, spun reprezentanții rețelei RE/MAX România.

Din luna iunie și până în prezent, 69% dintre tranzacțiile intermediate prin birourile din rețeaua RE/MAX România au fost realizate din fondurile proprii ale cumpărătorilor.

În acest interval de timp, cumpărătorii au fost, în principal, persoane sau familii care aveau credite pre-aprobate sau lichidități și vizau o suprafață mai mare a locuinței.

Cel mai atractiv segment de piață a devenit, la ora actuală, cel al caselor individuale. Cererea a crescut pentru acest tip de locuințe cu circa 50% față de anul precedent, conform reprezentanților RE/MAX.

Pe segmentul închirierilor ponderea din total tranzacțiilor realizate de birourile rețelei a rămas similară în trimestrul III, dacă ne raportăm la intervalul corespunzător al anului 2019, respectiv de aproximativ 10%.

În acest caz sunt așteptate însă corecții la nivelul prețurilor în unele orașe.

Citește și: Supraofertă pe segmentul închirierilor în trei mari orașe. Prețurile, sub presiune

Citește și: Apartament cu grădină sau cu acces la piscină? Ce se caută la marginea Bucureștiului

Citește și: Apartament sau casă? Nou sau vechi? Preferințele cumpărătorilor și comportamentul proprietarilor, sub efectul COVID-19

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])