Câți bani dau lunar românii pentru a-și mobila și întreține locuințele?

Într-o gospodărie din România, veniturile totale medii lunare ajung la 5.119 lei, iar cheltuielile totale reprezintă 83,4% din venituri. Iată câți bani se alocă pentru locuință, utilități și mobilier.

Cea mai însemnată pondere în totalul cheltuielilor dintr-o gospodărie, a fost, în primul trimestru al anului 2020, cea a cheltuielilor de consum. S-au alocat în acest sens 2.548 de lei, în condițiile în care pentru cheltuielile pentru investiții au fost, de exemplu, de doar 14 lei, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Banii dați de români pe produse agroalimentare și băuturi nealcoolice reprezintă, la rândul lor, circa 34% din cheltuielile totale de consum dintr-o gospodărie și se apropie de 870 de lei.

Cheltuielile aferente locuinței și utilităților (apă, electricitate, gaze și alți combustibili) ajung la 444 de lei, iar cele pentru cumpărarea mobilierului, dotarea și întreținerea locuinței la aproape 147 de lei.

Citește și: Aproape 3 milioane de extrase de carte funciară, eliberate online

Citește și: Evoluția prețurilor apartamentelor în luna iunie: scăderi au avut loc doar în două centre regionale

Citește și: 20 de lucruri pe care trebuie să le știi despre evoluția pieței imobiliare în lunile de pandemie

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])