Cum a influențat pandemia vânzările într-un ansamblu din Otopeni? În lockdown s-a făcut prima rezervare, după o filmare postată online

Pandemia a dus la apariția unei situații fără precedent, atât pentru dezvoltatori, cât și pentru cumpărători. Iată cum a simțit Iulian Niculae, Sales Manager pentru ansamblul rezidențial LaRa Condominium din Otopeni, experiența ultimelor luni.

„Când au apărut primele semne că lucrurile se complică și s-a declarat starea de urgență, am lucrat pentru salvarea deal-urilor care erau în acel moment pe rol. Perioada respectivă ne-a prins cu vile care erau finalizate și cu șantier”, ne-a declarat Iulian Niculae în cadrul celui mai nou webinar CPI. Pe fondul panicii generale instalate atunci a fost necesară inclusiv optimizarea prețurilor în discuțiile avute cu clienții, a mai adăugat el.

Nu a durat însă mult până la restabilirea unei doze de optimism. Chiar în perioada lockdown-ului, în ansamblul din nordul Bucureștiului s-a vândut pentru prima oară o vilă în urma unei prezentări video online.

„Un client care era interesat, un cetățean grec, a decis să facă o rezervare în urma unei filmări de 7-8 minute a complexului și a vilei. Am încheiat un pact de rezervare online, lucru care deja mi-a schimbat puțin perspectiva”, a povestit Niculae. Clientul a ajuns în România cu al doilea zbor de la Atena, după ridicarea restricțiilor, și deal-ul a fost închis între timp.

„Oamenii și-au reconsiderat, după două luni de stat în casă, prioritățile în zona imobiliară. Au văzut că este dificil să stea într-o astfel de situație la bloc. Am remarcat și o doză de stres dată de faptul că în București, dacă ai fi ieșit în fața blocului, deja venea un polițist și te întreba de ce ești acolo, pe când în Otopeni lucrurile sunt mult mai lejere. În ansamblu există un drum privat, unde și cei care au stat la bloc puteau să iasă și să se miște. Avem un mini-parc unde te poți plimba, sunt niște atuuri care au fost remarcate în primul rând de către rudele celor care au venit și au cumpărat de la noi”, ne-a mai spus el, adăugând că pe parcursul lunilor trecute chiar a semnat antecontracte cu rude ale celor care locuiesc deja la apartament sau casă în LaRa Condominium.

Între timp trei vile finalizate din lotul 3 de dezvoltare și cinci dintre cele 6 aflate în construcție în faza următoare, care urmează să fie livrate la sfârșitul anului viitor, și-au găsit cumpărători.

Pandemia și-a pus amprenta și asupra planurilor de viitor avute de dezvoltator pentru extinderea ansamblului LaRa Condominium, acum că cererea pentru case pare că a explodat în zona periurbană.

„În faza 5-a a proiectului, noi renunțasem inițial să mai dezvoltăm vile pentru un alt concept – apartamentele cu grădină, pentru că în toamna anului trecut, vânzările de vile mergeau destul de greu”, ne-a explicat Iulian Niculae.

Prețurile terenurilor au crescut și ele considerabil în Otopeni și au ajuns la 150-200 de euro/mp într-o zonă unde ai la dispoziție și utilități. Așa că acum, dezvoltatorul ia în calcul realizarea unor proiecte și în alte localități aflate la o distanță puțin mai mare față de Capitală, precum Corbeanca, Periș sau Snagov.

Citește și: Lockdown-ul i-a făcut pe cumpărători mai atenți la detalii. Ce informații cer de la dezvoltator?

Citește și: Acest proiect premium din Brașov a fost lansat în plină pandemie. Acum, este „vânat” inclusiv de bucureștenii dornici de relocare

Citește și: Locul de parcare, între necesitate, obligații și costuri. Cât de scump este de fapt și de ce crede un dezvoltator că trebuie schimbată legea?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])