Cum au mers vânzările Sotheby’s International Realty în România anul trecut? Valoarea portofoliului: 620 milioane euro

Valoarea vânzărilor intermediate de consultanții afiliați la rețeaua grupului american Sotheby’s International Realty, lider pe piața globală a proprietăților de lux, a atins un nivel record în 2020, de 124 miliarde de euro, în creștere cu aproape 32% față de 2019. Iată cum au mers lucrurile în România.

Vila Cantacuzino din Călimănești

Sotheby’s International Realty a intrat pe piața din România în luna iulie a anului trecut prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie înființată în 2014 care a aparținut grupului Artmark, cea mai mare platformă de promovare culturală din piața românească de artă.

Rezultatele pe plan local au crescut pe parcursul lui 2020 cu 127%, iar valoarea portofoliului s-a majorat, de asemenea, semnificativ.

„Anul 2020 ne-a pus în fața unor mari provocări, dar a adus și oportunități unice de dezvoltare. Prin talentul și reziliența de care a dat dovadă echipa locală, alături de investițiile în tehnologie, Romania Sotheby’s International Realty a oferit clienților săi cele mai râvnite proprietăți istorice și de lux din România în condiții de siguranță”, a declarat Monica Barbu, CEO-ul companiei.

„Am reușit să menținem un flux sănătos de tranzacții și să atingem o valoare a proprietăților din portofoliu de 620 de milioane de euro, în creștere cu 25% față de 2019”, a mai spus ea.

Printre proprietățile intermediate de companie anul trecut se numără Conacul Dimachi-Arghiropol un monument istoric de secol XVIII, Hanul Balaban din Transilvania care a fost construit în stil tradițional după planurile unei case vechi de peste 100 de ani și Vila Cantacuzino din Călimănești.

Hanul Balaban

La acestea s-au adăugat Vila Poesia din Piața Charles de Gaulle și casa arhitectului Dimitrie Maimarolu aflată în apropierea parcului Cișmigiu din București.

Vila Poesia

Sotheby’s International Realty a fost fondată, în 1976, ca divizie imobiliară destinată casei de licitații Sotheby’s. Astăzi, rețeaua cuprinde aproape 1.000 de birouri aflate în 75 de țări.

Citește și: Mersul pieței rezidențiale de lux, din perspectiva unui dezvoltator cu peste 850 de locuințe în fază de construire și alte 2.100 în plan

Citește și: Casă sau apartament? Locuințele românilor în raport cu cele ale altor europeni

Citește și: Casa, vedeta anului pe piața din Timișoara. Șchiopotă, Hitch & Mosher: „Am constatat creșteri de prețuri la începutul lui 2021”

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])