Cum merg vânzările, după lockdown, într-unul dintre marile proiecte din Timișoara? Ehling, XCity Towers: Iulie a fost o lună bună

Chiar dacă totul a fost pus în stand-by în perioada stării de urgență, relația cu clienții a fost păstrată prin telefon și imediat după relaxarea restricții a fost încheiată și prima vânzare. Luna trecută, rezultatele deja se apropiau de cele obținute în vara anului 2019 și era vizibilă o tendință de creștere pentru proiectul XCity Towers din Timișoara, primul ansamblu de turnuri rezidențiale de pe plan local dezvoltat de Wallberg Properties.

„În perioada stării de urgență, vânzările s-au oprit pentru că nu ne-am mai putut întâlni cu clienții, însă imediat după încetarea stării de urgență clienții au revenit către noi”, a declarat Toni Ehling, Business Development Consultant XCity Towers, în cadrul emisiunii imoExpert.

„Prima vânzare a apărut înainte de finalul lunii mai. În iunie am început să facem vânzări, iar luna iulie noi o considerăm a fi una bună. Suntem undeva la 70% din iulie anul trecut și creștem, semn că încrederea populației în produsele noastre este bună. Proiectul are un impact bun pe piață”, a mai explicat el.

Lucrările de pe șantierul XCityTowers au înregistrast un avans la începutul anului, care a fost diminuat însă în perioada de lockdown. Chiar și așa, activitatea nu a fost oprită, fiind implementate reguli stricte de protecție și de distanțare pentru muncitori. Acum, lucrările merg în grafic – se apropie de final pentru primul turn și continuă pentru turnul al doilea.

Ansamblul situat în cartierul Bucovina din Timișoara va cuprinde, la finalizare, opt clădiri cu 10 și 15 etaje, și 955 de apartamente. Valoarea estimată a proiectului este de 62 de milioane de euro.

Se avansează și în privința celuilalt proiect Wallberg Properties aflat în derulare în Brașov, chiar dacă în perioada de lockdown au apărut unele întârzieri. După Sunnyville Residence, a fost finalizat și Sunnyville Garden, care a și fost desemnat „Cel mai bun proiect mass market” la ediția a cincea a Galei Profesioniștilor în Imobiliare.

„Al doilea bloc, Sunnyville Garden este finalizat. Ne pregătim să-l predăm clienților, suntem în curs de intabulare a apartamentelor. Așteptăm să obținem autorizația de construire pentru turnul trei ca să începem construcția și acolo”, a spus Ehling în cadrul emisiunii.

Pentru 2020, dezvoltatorul avea în vedere înainte de pandemie două noi blocuri – Sunnyville Plus și Vision, cu un total de 140 de apartamente.

Citește și: În două luni, legea agentului imobiliar poate intra în vigoare. Ne ajută în contextul actual?

Citește și: David Grigorescu, Zoom City – Nu discutăm de o criză imobiliară. Identificăm cumpărătorul și în 10 zile

Citește și: Efectele COVID-19 în Cluj și Brașov. Priscorniță, Blitz:”A venit peste noapte. Eram înainte ca o mașină cu 220 de km/oră”

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])