Impact Developer & Contractor: majorare de 28% a veniturilor din vânzări pentru proiectele din București

Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat situaţiile financiare ale Impact Developer & Contractor pentru anul 2020. Bilanţul companiei arată venituri în valoare de 42,3 milioane euro, obţinute din vânzarea de locuinţe în proiectele Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence (foto). Această cifră marchează o creştere de aproximativ 28% faţă de anul 2019 – ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat din ultimul deceniu al dezvoltatorului.

Pe parcursul lui 2020, Impact a vândut în total 368 de apartamente, totalizând 30.864 de metri pătrați construiți, în cartierul Greenfield Băneasa și în ansamblul upper class Luxuria Residence din zona Expoziţiei. Pe lângă acestea, dezvoltatorul a încheiat 199 de precontracte de vânzare-cumpărare și rezervări, cu o valoare totală de 24,5 milioane euro, ce urmează a se transforma în venituri pe parcursul lui 2021 şi 2022.

Anul trecut, compania a început implementarea unei strategii de expansiune la nivel naţional, vizând construirea de proiecte rezidenţiale sustenabile, menite să ofere o calitate ridicată a locuirii, atestată de certificarea verde BREEAM Excellent. În Constanța, dezvoltatorul a dat startul ansamblului premium Boreal Plus – situat la 15 minute de plajă şi de centrul oraşului, proiectul include spații verzi, locuri de joacă pentru copii, spații comerciale, hypermarket Kaufland și grădiniță. De asemenea, compania a achiziţionat, în Iași, terenul necesar pentru dezvoltarea ansamblului Greenfield Copou – unul dintre cele mai mari proiecte de clădiri rezidențiale verzi din regiune.

„Anul 2020 a reprezentat o oportunitate de a ne consolida poziţia de lider în domeniul dezvoltărilor rezidenţiale, în acelaşi timp, demonstrând stabilitatea perspectivelor și strategiei companiei pe termen lung. Cererea de locuinţe se menţine crescută în continuare, ceea ce creează un context propice pentru a ne accelera expansiunea şi a veni în întâmpinarea clienţilor noştri cu proiecte inovatoare, ce ridică standardele actuale de calitate a vieţii, arhitectură, design şi protejare a mediului înconjurător.”

Tinu Sebeșanu, COO Impact Developer & Contractor

 

Focus pe piața de capital

Soluţiile de finanţare luate în considerare de companie se bazează în continuare pe piața de capital, respectiv pe emisiunea de obligațiuni listate pe piața principală a BVB, cu plasament privat, pe emiterea de noi acțiuni, dar și pe finanțări bancare. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, capitalizarea bursieră a companiei la finalul anului 2020 ajungând la valoarea de 102 milioane euro. În ultimii trei ani, valoarea acțiunilor companiei a crescut constant, până la 0,39 euro/acțiune, cu 28,5% mai mare comparativ cu 2019.

Ca parte a politicii sale de responsabilitate socială, în 2020 Impact a donat către Primăria Municipiului București un teren de 9.620 de metri pătrați, împreună cu proiectul de construire a unei şcoli şi grădiniţe publice în cartierul Greenfield, cu scopul de a asigura acces facil la școlarizare pentru copiii care locuiesc în zona de nord a Capitalei. Valoarea totală a terenului și a proiectului aferent se ridică la 1,75 milioane de euro.