Indicele Imobiliare.ro: Cum au evoluat prețurile apartamentelor la începutul anului 2021?

Prețurile apartamentelor au scăzut ușor la nivel național în prima lună din an, potrivit Indicelui Imobiliare.ro. Chiar și așa, se mențin în medie peste nivelul înregistrat la începutul lui 2020.

Ieftiniri au putut fi observate în Iași și București. În cazul orașului din Moldova, a fost vorba despre cea mai importantă scădere. Aceasta s-a resimțit atât pe segmentul nou, cât și în cazul locuințelor vechi scoase la vânzare.

În București prețurile au scăzut destul de puțin, iar apartamentele nou construite se mențin mai scumpe decât locuințele din blocuri ridicate înainte de anul 2000.

Dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 camere nou, trebuie să scoți din buzunar 1.438 de euro/mp util.

Un avans puțin semnificativ a apărut pe piața din Cluj-Napoca. Totuși, aici metrul pătrat se vinde la ora actuală cu circa 7% mai scump decât la începutul anului trecut.

Locuințele din Constanța s-au scumpit cu circa 1% la începutul anului. Practic, plătești cu 14 euro în plus pe metrul pătrat, dacă vrei să cumperi un apartament.

O majorare cu aproape 2% a apărut în ultima lună în Brașov. În ianuarie, prețul mediu solicitat de proprietari și dezvoltatori pentru locuințele scoase la vânzare s-a situat în jurul valorii de 1.260 de euro/mp util.

Într-un an apartamentele noi s-au scumpit cu aproape 8% pe plan local.

În Timișoara prețurile sunt cu 2% mai mari decât de începutul lui 2020. Apartamentele situate în blocuri construite înainte de anul 2000 rămân mai scumpe pe plan local decât unitățile nou construite.

Citește și: Mai puțini bani pentru Noua Casă. Află bugetul pentru 2021 și câți cumpărători ar urma să beneficieze de Noua Casă 2021

Citește și: Vom avea TVA de 5% pentru locuințe de până la 140.000 de euro? Președintele AREI vorbește despre demersurile care se fac în acest sens

Citește și: În cât timp vinzi un apartament în marile orașe? Pe cea mai scumpă piață din țară ai nevoie de 86 de zile

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])