Investiție de 12 milioane de euro în Greenfield Băneasa. Noua fază include primul proiect comercial al dezvoltatorului

Impact Developer & Contractor anunță începerea lucrărilor de construire pentru faza a patra de dezvoltare a ansamblului rezidențial Greenfield Băneasa, cel mai mare din portofoliul său. Această etapă include primul proiect comercial al dezvoltatorului – Greenfield Plaza.

Greenfield Băneasa este un ansamblu situat în zona de nord a Capitalei, demarat încă din 2007, pentru care au fost finalizate deja primele trei faze. Acum, dezvoltatorul anunță lansarea fazei 4 care vizează cel mai mare centru comunitar dedicat unei comunități rezidențiale.

Greenfield Plaza va fi dezvoltat pe o suprafață de aproape 21.500 mp, va include două clădiri, peste 200 de locuri de parcare și urmează să fie finalizat la jumătatea anului viitor. Întreg proiectul va cuprinde un strip mall, un spațiu wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semiolimpic, piscină interioară și exterioară și o clădire proprie de birouri.

Investiția totală se ridică la 12 milioane de euro, facilitățile centrului comunitar urmând să se adreseze nu doar rezidenților, ci și publicului larg.

Tot în cadrul centrului comunitar figurează și două instituții de învățământ, o școală și o grădiniță, dezvoltate în parteneriat public-privat cu municipalitatea Sectorului 1, și un terminal STB de unde vor pleca autobuze ce vor lega Greenfield de Piața Presei și de zona centrală a Capitalei. În momentul de față, există o linie STB care leagă cartierul de terminalul Străulești.

„Ambiția noastră este să dezvoltăm un mini-oraș, planificat în mod responsabil și sustenabil, care să integreze toate funcționalitățile necesare unei comunități tinere – spații de locuit, de școlarizare pentru copii, de lucru, de relaxare și entertainment, spații comerciale și de servicii”, a declarat Sorin Apostol, CEO-ul Impact Developer & Contractor.

Fazele 4 și 5 urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2028. La încheierea lucrărilor, Greenfield Băneasa va cuprinde peste 7.000 de locuințe.

Citește și: Octombrie, lună record în 2020, în ciuda pandemiei. S-au vândut până acum peste 465.000 de imobile în România

Citește și: Apartament cu grădină sau cu acces la piscină? Ce se caută la marginea Bucureștiului

Citește și: Viitorul dezvoltării urbane, în opinia președintelui mondial al FIABCI. Ce trebuie să știi despre orașele lumii

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])