Lockdown-ul i-a făcut pe cumpărători mai atenți la detalii. Ce informații cer de la dezvoltator?

Timpul petrecut în lockdown le-a oferit multor cumpărători posibilitatea de a se informa mai bine și de a studia în detaliu ofertele disponibile la nivelul pieței. După relaxarea măsurilor impuse pentru combaterea răspândirii COVID-19, ei s-au întors la vizionări cu o atenție mult mai mare la detalii, spune Dana Dumitrescu, Consultant de Vânzări pentru Cosmopolit, grup în portofoliul căruia se află mai multe proiecte dezvoltate în Brașov.

„Clienții sunt mult mai atenți la detaliile arhitecturale, la detaliile de construcție, lucru care cred că ne avantajează”, a declarat Dana Dumitrescu în cadrul celui mai nou webinar CPI.

Suprafața a devenit un criteriu foarte important în selecția locuințelor, mai ales după perioada pe care am petrecut-o cu toții închiși în case.

„Toți clienții cu care avem discuții sunt mult mai atenți la acest aspect și ne solicită mai multe informații. Sunt atenți la modul de compartimentare al apartamentelor, la funcționalitatea acestora. Aceste detalii sunt mult mai relevante pentru ei”, a mai explicat ea.

Pe de altă parte, dacă pentru cumpărătorii care vor să se și mute în locuințele achiziționate suprafața generoasă și numărul mai mare de camere au devenit criterii-cheie în alegerea lor, pentru cei interesați de o achiziție în scop investițional studiourile și apartamentele cu 2 camere rămân favoritele. Cei care vor să închirieze, ulterior, aceste locuințe sunt atenți și la alegerea unei locații cât mai bune.

Influența pandemiei s-a simțit și în numărul celor interesați de o proprietate în Brașov, mai aproape de natură, acesta fiind în creștere față de perioada similară a anului trecut, potrivit reprezentantei Cosmopolit.

Iar pentru că cererea pare că a crescut pe segmentul de case în ultimul timp, Dumitrescu spune că se ia în calcul inclusiv dezvoltarea unui astfel de proiect, care să meargă pe un concept premium, în viitorul apropiat.

Găsești, mai jos, interviul integral acordat de Dana Dumitrescu pentru CPI Webinar.

Citește și: Locul de parcare, între necesitate, obligații și costuri. Cât de scump este de fapt și de ce crede un dezvoltator că trebuie schimbată legea?

Citește și: Artificiile folosite de români pentru a evita TVA 19%. „De ce nu putem să facem lucrurile corect?”

Citește și: Șanse cu 95% mai mari de contact și un interes de trei ori mai ridicat. Turul virtual, un tool excelent prin care atragi și califici clienții

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])