Mai multe locuințe date în folosință în prima jumătate a anului 2019 față de 2018

Peste 27.000 de locuințe au fost date în folosință, la nivel național, în prima jumătate a anului, număr în creștere comparativ cu perioada similară a lui 2018, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

locuinte finalizate 2019

„În semestrul I 2019 au fost date în folosință 27.204 locuințe, în creștere cu 4.189 față de semestrul I 2018”, potrivit unui comunicat de presă INS.

Cele mai multe dintre locuințele terminate, 61% din total, se află în mediul urban.

locuinte terminate s1 2019
Tabel INS

Regiunea București-Ilfov ocupă primul loc la nivel național, cu 5.775 de locuințe terminate în intervalul ianuarie-iunie, față de mai puțin de 4.000 în prima parte a anului trecut.

Aceasta este urmată în clasament de regiunea de Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj. Aici au fost finalizate 5.022 de locuințe.

Cele două regiuni sunt singurele din țară unde au fost date în folosință peste 5.000 de locuințe în primele șase luni ale anului 2019.

locuinte terminate pe regiuni s1 2019
Infografic INS, locuințe terminate pe regiuni de dezvoltare
  • Nord-Est – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
  • Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea
  • Sud-Muntenia – Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman
  • Sud-Vest Oltenia – Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
  • Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș
  • Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
  • Centru – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu

Cele mai puține locuințe, doar 1.218, au fost teminate în regiunea Sud-Vest Oltenia. O singură regiune de dezvoltare a înregistrat o scădere în numărul de locuințe terminate în prima parte a anului 2019 comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut. Este vorba despre de zona de Sud-Est a țării.

Citește și: Peste 20.300 de autorizații de construire, eliberate în România în prima jumătate a anului

Citește și: Studiu SVN România – În nordul Bucureștiului există peste 6.500 de locuințe în construcție. Urmează alte 6.000

Citește și: Adevărul despre casele românilor. Anul trecut, doar jumătate dintre noi aveam locuințe racordate la canalizare

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])